tiistai, 05 maaliskuu 2019 07:03

Ketterän Valtteri Lipiäiselle neljän ottelun pelikielto

Ketterän Valtteri Lipiäiselle on määrätty neljän ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän Valtteri Lipiäiselle neljän ottelun pelikiellon. Lipiäiselle tuomittiin 2.3.2019 pelatussa Ketterän ja SaPKon välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuva taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa SaPKon pelaaja saa poikittaissyötön ja kuljettaa kiekon punaviivan yli laukoen kiekon vastustajan kenttäpäätyyn. Välittömästi pelaajan laukaistua kiekon taklaa Ketterän Valtteri Lipiäinen tätä taklattavasta pelaajasta katsottuna etuoikealta tulevalla taklauksella. Taklaus suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta ja taklattavissa olevaan pelaajaan. Kuitenkin on selvää, että taklaus osuu pelaajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan mukainen päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä on ottanut asian arvioissa huomioon sen, että taklaus suoritetaan kohotetulla käsivarrella ja että taklaus kohdistuu käytännössä yksinomaan vastustajan päähän. Kurinpitoryhmä toteaa taklauksen olleen piittaamaton ja heijastavan vastustajan kunnioituksen puutetta.

Edellä esitetty ja Mestiksen kauden 2018-19 päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjauksen huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kolmen (3) ottelun lisärangaistuksen arvioinen. Asian seuraamusharkinnassa on kuitenkin huomioitava, että Lipiäiselle on kaudella 2018-19 määrätty yhden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta. Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjausten perusteella tämä seikka korottaa nyt määrättävää seuraamusta yhdellä ottelulla. Edellä todetun perusteella Valtteri Lipiäiselle määrätään neljän (4) ottelun lisärangaistus.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next