maanantai, 04 maaliskuu 2019 09:48

KeuPan Jere Heleniukselle ja Valtteri Pihlajamäelle sekä Peliittojen Waltteri Hopposelle yhden ottelun pelikiellot

KeuPan Jere Heleniukselle sekä Valtteri Pihlajamäelle ja Peliittojen Waltteri Hopposelle on tuomittu yhden ottelun pelikiellot.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt KeuPan Jere Heleniukselle ja Valtteri Pihlajamäelle yhden ottelun pelikiellot. Myös Peliitojen Waltteri Hopposelle on määrätty yhden ottelun pelikielto. Heleniukselle tuomittiin 2.3.2019 pelatussa KeuPan ja Peliittojen välisessä ottelussa selästä taklaamisesta 5min + pelirangaistus. Pihlajamäelle ja Hopposelle tuomittiin väkivaltaisuudesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 123 kohdan mukaan selästä taklauksessa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Edelleen sääntökirjan 123 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklauksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Peliittojen pelaaja koittaa ottaa purkukiekkoa haltuun laidan tuntumassa siinä kuitenkaan onnistumatta. Haltuunottoyrityksen yhteydessä pelaaja kääntyy selkä kentälle päin. Tämän jälkeen KeuPa HT:n Jere Helenius taklaa tätä osuen suoraan vastustajaa selkään ja aiheuttaen pelaajan vaarallisen sinkoutumisen laitaa vasten. Kurinpitoryhmä katsoo, että Heleniuksen olisi tullut havaita pelaajan kääntyminen ja sitä seuraava haavoittunut asento. Vaikka taklauksessa käytettyä voimaa ei voida pitää huomattavana, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus. Edellä esitetyn perusteella KeuPa HT:n Jere Heleniukselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.

Edellä kuvatun tilanteen jälkeen Peliittojen Waltteri Hopponen ja KeuPa HT:n Valtteri Pihlajamäki ajautuvat pitkittyneeseen yhteenottoon, jossa pelaajat lyövät useita kertoja toisiaan paljain nyrkein ilman hanskoja. Sääntökirjan 141 kohdan määritelmän mukaan tappelussa pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa. Edelleen kohdan 141 i mukaan kaikille pelaajille, jotka osallistuvat tappeluun, tuomitaan ottelurangaistus. Mestiksen kauden 2018-19 seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo, että tilanteesta tulee määrätä molemmille pelaajille ottelurangaistus. Edellä esitetyn perusteella Peliittojen Waltteri Hopposelle ja KeuPa HT:n Valtteri Pihlajamäelle tuomitaan yhden (1) ottelun lisärangaistukset.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next