maanantai, 04 maaliskuu 2019 09:39

Joni Petrell on Jokipoikien päävalmentaja kaudella 2019-2020

Jokipoikien päävalmentaja kaudelle 2019-2020 on 41-vuotias Joni Petrell. Sopimus on 1+1-vuotinen.

Jokipoikien edustusjoukkueen päävalmentajaksi ensi kaudelle hyppää helsinkiläinen Joni Petrell. Petrellillä on valmennuskokemusta monelta eri sarjatasolta. Edellisin työnantaja hänelle oli Porin Ässät, jossa Petrell toimi Mikael Kotkaniemen apuvalmentajana Liiga joukkueessa, sama parivaljakko valmensi muutama vuosi takaperin myös HCK:n Mestis joukkuetta.

Petrell on toiminut päävalmentajana Suomi-Sarjassa Huntersin, KJT:n ja Kalajoen JHT:n organisaatioissa. Nuori, mutta eteenpäin pyrkivä valmentajalupaus luotsasi JHT:n molemmilla vuosillaan aina Suomi-Sarjan finaaleihin, sekä Mestis katsintoihin asti. Viime kaudella 2017-2018 Petrell johdatti JHT:n Suomi-Sarjan mestaruuteen.

Petrellille Jokipojat on tuttu seura niin vierasjoukkueen päävalmentajana, kuin myös omalta pelaajauraltaan, sillä hän on myös edustanut Jokipoikia kaudella 1997-1998 seuran A-junioreissa.

- Hienoa saada Joni Joensuuhun! Kun Jouni Varis ilmoitti, ettei jatka päävalmentajan tehtävissä, käynnistimme uuden päävalmentajan hakuprosessin. Kiinnostus vapautunutta paikkaa kohtaan oli kova ja hyviä hakijoita oli monia. Pääsimme mielestämme valitsemaan monesta hyvästä hakijasta sen vahvimman. Joni on profiililtaan sellainen niin kuin toivotaan Jokipoikien joukkueenkin olevan, nuorekas, älykäs, työteliäs ja kovalla intensiteetillä eteenpäin pyrkivä. Hän on vahva viemään nuoria pelaajia eteenpäin, toivotaan, että se näkyy myös siinä, että saadaan tuotua vieläkin enemmän joensuulaisia nuoria pelaajia ryhmään, seuran puheenjohtaja Jarkko Immonen kommentoi.

Myös uusi tuleva päävalmentaja on mielissään syntyneestä sopimuksesta.

- Todella hyvät on fiilikset! Jokipojat ottivat minuun yhteyttä ja löysimme hyvin nopeasti seuran kanssa yhteisymmärryksen oikeastaan kaikesta, joten päätös oli sinällään helppo. Joensuu on aina ollut hieno paikka olla pelaajana, sekä valmentajana, Petrell paljastaa.

Nykyisestä Jokipoikien joukkueesta Petrell ei henkilökohtaisesti tunne kovinkaan montaa pelaajaa, mutta taustatyö aivan junioreista asti on aloitettu jo hyvissä ajoin.

- Kaikki pelaajat ovat nimenä ja pelaajatyypeiltään minulle tuttuja ja tässä on ollut hyvin aikaa tehdä kattavaa taustatyötä tulevaa kautta varten. Nykyinen joukkue on todella hyvin roolitettu ja seuralla on omasta takaa erinomaisia nuoria pelaajia, jotka tulevat varmasti saamaan näyttöpaikkansa miesten tasolla myös ensi kaudella.

Petrell näkee tulevan kauden joukkueen energisenä ja työteliäänä, joka on täynnä motivoituneita pelaajia.

- Kyllä ensi kaudenkin nippu on nopeajalkainen joukkue niin kuin tälläkin kaudella. Pelitavallisia muutoksiahan jokainen valmentaja tuo jonkun verran. Joukkueessa tulee olemaan nälkäisiä eteenpäin pyrkiviä pelaajia, jotka ovat myös luonteeltaan hyviä tyyppejä. Heitäkin varten on tärkeää, että kapteeni Esa Lehikoisella on sopimus tulevallekin kaudelle, sillä kopin sisäinen johtajuus on äärimmäisen tärkeätä. Se heijastuu joukkueen jokapäiväiseen tekemiseen.

Tuleva päävalmentaja ottaa kantaa myös seurayhteistyöhön Helsingin IFK:n kanssa.

- Näin ulkopuolisena seuranneena Jokipoikien ja IFK:n välinen yhteistyö on toiminut kaikista nähdyistä yhteistyösopimuksista mielestäni parhaiten. Etelä-Suomessa olen nähnyt miten ne välillä ovat menneet, aina ei valmentajana tiedä tarkkaan, millaisella kokoonpanolla pelataan illan ottelussa. HIFK:n pelaajat ovat Joensuussa koko kauden lainalla, eikä niistä olla tingitty.

- Jokaisen pelaajan tulee ansaita oma pelipaikkansa. Jos minun joukkueessani seuran oma juniori ja jokin muu pelaaja ovat samalla viivalla niin kyllä siinä vaiheessa seuran oma nuori menee edelle. Jokainen pelaaja, joka kentällä viilettää on paikkansa ansainnut omalla työllään, Petrell lupaa.

- Haluan toivottaa koko Jokipoika-yhteisölle menestyksekästä kevättä 2019, Petrell päättää.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next