lauantai, 02 maaliskuu 2019 10:19

LeKin Matias Simontaipaleelle yhden ottelun pelikielto

LeKin Matias Simontaipaleelle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 160 kohdan mukaan jalkapyyhkäisyssä pelaaja piittaamattomasti pyyhkäisee tai iskee takaapäin jalallaan vastustajaa luistimeen saaden vastustajan horjahtamaan tai kaatumaan tai pelaaja piittaamattomasti vetää vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai pyyhkäisten jalalla vastustajan jalat alta.

Samaisen sääntökohdan mukaan pelaajalle, joka rikkoo vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus. Puolestaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Tilanteessa LeKin Matias Simontaival kamppailee kahden Hermeksen pelaajan kanssa Hermeksen maalin edustalla. Maalivahdin peittäessä kiekon vetää Simontaival toisen Hermeksen pelaajan kumoon käyttäen vasenta kättään ja laittaen hetkellisesti vasemman jalkansa vastustajan taakse aiheuttaen siten vastustajan verraten voimakkaan iskeytymisen jään pintaan.

Kurinpitoryhmä katsoo, että teko täyttää säännön 160 mukaisen jalkapyyhkäisyn tunnustemerkistön. Kuten pelaajan vastineessa todetaan, on kyseessä ollut kamppailutilanne, eikä tekoa itsessään voida pitää tahallisena. Jalkapyyhkäisyn tunnusmerkistö ei edellytä kuitenkaan tahallisuutta, vaan teko on rangaistava myös huolimattomuudesta suoritettuna. Sääntökirjan mukaan teosta tulee näin tuomita joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kontaktin voimakkuus ja vastaaviin tilanteisiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä määrää teosta yhden (1) ottelun lisärangaistuksen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next