perjantai, 01 maaliskuu 2019 13:47

Kurinpitopäätökset koskien LeKi-TUTO-ottelun lehdistötilaisuuden tapahtumia

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt LeKin Janne Laaksolle seitsemän ottelun toimitsijakiellon sekä LeKille uhkasakon. TUTOn Miika Elomolle kurinpitoryhmä on antanut huomautuksen.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt LeKin Janne Laaksolle seitsemän ottelun toimitsijakiellon sekä antanut TUTOn Miika Elomolle huomautuksen liittyen 27. helmikuuta pelatun LeKin ja TUTOn välisen ottelun lehdistötilaisuuden tapahtumiin. Lisäksi kurinpitoryhmä on määrännyt LeKille 1000 euron uhkasakon.

Johtopäätökset ja seuraamus

Mestiksen kurinpitoryhmä on tutkinut Miika Elomon sekä Janne Laakson osalta heidän toimintaansa kohdistuneet asianhaarat ja väitteet koskien edellä kuvattua lehdistötilaisuutta. Asian arvioinnissa kurinpitoryhmä lähtee siitä, että sen tulee lähtökohtaisesti pystyä luottamaan paikalla olleen puolueettoman toimihenkilön eli tässä tapauksessa otteluvalvojan kertomukseen asiassa, ellei asiassa ole perusteltua syytä epäillä toisin.

Kurinpitoryhmä pitää Elomon toimintaa lehdistötilaisuuden yhteydessä siinä määrin moitittavana, että se on päättänyt antaa Miika Elomolle asiasta huomautuksen.

Kurinpitoryhmä pitää Laakson toimintaa kuuden (6) ottelun lisärangaistuksen arvoisena. Asiassa on kuitenkin huomattava, että Laaksolle on kaudella 2017-18 määrätty Mestiksen kurinpitomenettelyssä kahden (2) ottelun toimintakielto epäurheilijamaisesta käytöksestä. Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjausten perusteella tämä seikka koventaa rangaistusta yhdellä ottelulla. Kurinpitoryhmä määrää Janne Laaksolle seitsemän (7) ottelun toimintakiellon.

Kurinpitoryhmä määrää myös Leki Hockey Oy:lle tuhannen (1.000) euron uhkasakon. Uhkasakko pannaan täytäntöön, mikäli kurinpitoryhmä katsoo LeKi Hockey Oy:n jatkossa laiminlyövän järjestämis- ja valvontavelvoitteen ja/tai mikäli LeKi Hockey Oy:n toimihenkilön katsotaan jatkossa syyllistyvät vastaavanlaiseen epäasialliseen käytökseen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next