keskiviikko, 27 helmikuu 2019 09:26

IPK:n Joona Riekkiselle kolmen ottelun pelikielto

IPK:n Joona Riekkiselle on määrätty kolmen ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt IPK:n Joona Riekkiselle kolmen ottelun pelikiellon. Riekkiselle tuomittiin 23.2.2019 pelatussa KeuPan ja IPK:n välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Päähän kohdistuneessa taklauksessa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa KeuPa HT:n pelaaja kuljettaa kiekkoa kohti hyökkäysaluetta leikaten ahdistettuna keskialueelta laidan tuntumaan. Välittömästi ylitettyään hyökkäyspään siniviivan, taklaa IPK:n Joona Riekkinen tätä painavalla taklauksella. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Asiassa saadun näytön perusteella on kuitenkin kiistatonta, että taklauksessa Riekkisen olkavarsi osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Taklauksen seurauksena taklattavan pelaajan pää iskeytyy kovalla voimalla laitapleksiin. Saadun selvityksen perusteella vastustaja on loukkaantunut tilanteesta ja hänet on saatettu ulos kaukalosta.

Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Tässä tapauksessa taklaavan pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen edellä kuvatun velvoitteen. Päähän kohdistuneen taklauksen voimakkuus ja Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä toteaa vastaavanlaisiin taklauksiin sisältyvän loukkaantumisriskin, jonka tässä tapauksessa on konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena. Kurinpitoryhmä katsoo tämän seikan korotavaksi tekijäksi asian seuraamusharkinnassa.

Edellä todettu ja kauden 2018-19 seuraamuskäytäntö huomioiden IPK:n Joona Riekkiselle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next