lauantai, 26 tammikuu 2019 11:19

RoKin Gabin Villelle kahden ottelun pelikielto

RoKin Gabin Villelle on määrätty kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt RoKin Gabin Villelle kahden ottelun pelikiellon. Villelle tuomittiin 25.01.2019 pelatussa KOOVEEn ja RoKin välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Samaisen sääntöpykälän ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa KOOVEE:n pelaaja Jesse Ahonen saa kiekon haltuunsa oman puolustusalueen kulmauksen tuntumassa, ja pelaa kiekon pois puolustusalueelta. Välittömästi tämän jälkeen Rokin pelaaja Gabin Ville taklaa Ahosta. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan eikä pelaajan vauhtia itsessään voida pitää liian kovana. Taklaus osuu kuitenkin vastustajaa päähän, ja on siten edellä mainitun sääntökohdan perusteella rangaistuava teko. Asian seuraamusharkinnassa on otettu korottavana tekijänä huomioon, että taklaushetkellä Ville kasvattaa asentoaan ja hänen käsivartensa irtoaa vartalosta, mikä osaltaan varmistaa taklauksen osumisen päähän. Taklaustilanteen ei voida katsoa tulleen Villelle yllätyksenä tai äkillisesti, jolloin hänellä olisi ollut mahdollisuus suorittaa taklaus sääntöjen puitteissa.

Edellä esitetyt asianhaarat sekä Mestisen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä määrää Gabin Villelle kahden (2) ottelun lisärangaistuksen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next