lauantai, 12 tammikuu 2019 10:56

TUTO Hockeyn Nico Frimanille yhden ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn Nico Frimanille on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TUTOn Nico Frimanille yhden ottelun pelikiellon. Frimaniille tuomittiin 12.01.2019 pelatussa Kiekko-Vantaan ja TUTOn välisessä ottelussa selästä taklaamisesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 123 kohdan mukaan selästä taklauksessa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Edelleen sääntökirjan 123 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklauksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella Tuton Nico Friman ja K-Vantaan Jussi Pelto-Arvo kamppailevat kiekosta Tuton puolustusalueella. Muutama metri ennen päätyä kiekollinen Pelto-Arvo jarruttaa Frimanin ollessaä hänen takanaan. Tilanteessa Pelto-Arvon luistin kanttaa, minkä johdosta hän menettää tasapainonsa. Frimanin liikeradan jatkuessa Pelto-Arvo lentää huonossa asennossa laitaan, eikä pysty/ehdi valmistautumaan iskuun.

Kurinpitoryhmä katsoo kyseessä olevan sinänsä normaali pelitilanne, joka toistuu useaan otteeseen ottelun aikana. Kurinpitoryhmä ei näe tilanteessa erityistä tahallisuutta. Kurinpitoryhmä katsoo kuitenkin Frimanin käyttävän tilanteessaan oikeaa kättään siten, että se osaltaan edesauttaa pelaajan ajatumista pää edellä laitaan. Tästä syystä kurinpitoryhmä katsoo pelaajan toimineen tilanteessa huolimattomasti, mikä tässä tilanteessa osaltaan vaikuttanut loukkaantumiseen.

Vaikka sääntökirja ja kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset painottavat eritoten tekoa ja sen moitittavuutta, tulee seuraamusharkinnassa huomioda, että edellä kuvattu huolimattomuus on osaltaan vaikuttanut pelaajan loukkaantumiseen. Loukkaantumisesta huolimatta teko itsessään ei kuitenkaan sisällä sellaisia elementtejä, joiden perusteella siitä tulisi määrätä huomattavaa lisäseuraamusta. Edellä kuvatuin perustein kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next