perjantai, 11 tammikuu 2019 12:44

Hermeksen Samuel Sikstukselle neljän ottelun pelikielto

Hermeksen Samuel Sikstukselle on määrätty neljän ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Hermeksen Samuel Sikstukselle neljän ottelun pelikiellon. Sikstukselle tuomittiin 09.01.2019 pelatussa Hermeksen ja SaPKon välisessä ottelussa laitataklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 119 kohdan mukaan laitataklauksessa pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Samaisen säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Hermeksen Samuel Sikstus taklaa oman maalin takana kiekollista vastustajan pelaajaa. Vastustaja on taklaushetkellä siinä määrin irti laidasta, että vastustaja sinkoutuu taklauksen seurauksena voimakkaasti laitaa vasten. Taklaus kohdistuu niin ikään suoraan vastustajan yläselkään. Koska taklattava pelaaja ei käännä selkää välittömästi ennen taklausta, täytyy tilanteessa myös sääntökirjan 123 kohdan mukaisen selästä taklauksen tunnusmerkistö.

Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavan pelaajan olisi tullut tiedostaa vastustajan haavoittuva asento, sekä se, että vastustaja on reilusti irti laidasta. Tästä huolimatta Sikstus päättää viedä taklauksen tuntuvalla voimalla loppuun saakka aiheuttaen vastustajan vaarallisen sinkoutumisen laitaa vasten ja sitä kautta myös vastustajan loukkaantumisen.

Kurinpitoryhmä toteaa taklauksen olleen tilanteeseen nähden ylimitoitettu ja heijastavan vastustajan kunnioituksen puutetta. Kurinpitoryhmä toteaa teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Edellä esitetty ja vastustajan loukkaantuminen huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan neljän (4) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next