maanantai, 07 tammikuu 2019 10:01

Peliittojen Henri Ruotsalaiselle kahden ottelun pelikielto

Peliittojen Henri Ruotsalaiselle on määrätty kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Peliittojen Henri Ruotsalaiselle kahden ottelun pelikiellon. Ruotsalaiselle tuomittiin 05.01.2019 pelatussa Peliittojen ja RoKin välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Rokin pelaaja saa kiekon haltuunsa oman puolustusalueensa kulmassa. Välittömästi haltuunoton jälkeen pelaaja kääntyy, ja häntä taklaa Peliittojen Henri Ruotsalainen. Taklaus itsessään osuu näin taklattavaan pelaajaan. Pelaaja ei myöskään merkittävästi nosta asentoaan taklaustilanteessa. Saadun selvityksen perusteella on kuitenkin selvää, että taklaus osuu vastustajaa päähän. Näin kyseessä on edellä mainitun sääntökohdan perusteella rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaajan on tullut havaita pelaajan haavoittuva asento taklaustilanteessa. Tästä huolimatta pelaaja vie taklauksen loppuun verraten kovalla voimalla osuen vastustajaa suoraan päähän.

Edellä kuvatuin perustein kurinpitoryhmä katsoo taklauksen olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus. Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next