torstai, 03 tammikuu 2019 10:19

Hermeksen Eddie Ahlmarkille yhden ottelun pelikielto

Hermeksen Eddie Ahlmarkille on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Kokkolan Hermeksen Eddie Ahlmarkille yhden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 152 kohdan mukaisessa polvitaklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan.

Edelleen sääntökirjan kohdan 152 ii mukaan: Pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Videoleikkeen perusteella tilanteessa KeuPan pelaaja syötön omalla puolustusalueellaan ja kääntyy hyökkäämään kohti keskialuetta. Välittömästi tämän jälkeen Hermeksen Eddie Ahlmark taklaa pelaajaa. Kontakti itsessään kohdistuu sinänsä taklattavissa olevaan pelaajaan eikä taklaajan vauhtia itsessään voida pitää tilanteessa liian kovana.

Juuri ennen kontaktia Keupan pelaaja tekee lievän suunnanmuutoksen. Vaikka Ahlmarkin tarkoitus on ollut suorittaa taklaus ylävartalollaan vastustajan ylävartaloon, osuu hän nimenomaan polvellaan vastustajan polveen / reiteen. Näin kyseessä on sääntökirjan 152 kohdan mukaan polvitaklaus ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo, että Ahlmarkilla olisi ollut mahdollisuus pelata tilanteessa siten, että polvikontakti olisi voitu välttää. Kurinpitoryhmä korostaa niin ikään, että pelaaja on lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti.

Kuripitoryhmä katsoo, että vastaavanlaisiin polvitaklauksiin sisältyy merkittävä loukkaantumisriski, jolloin niihin tulee suhtautua vakavasti. Kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin vaarallisena ja piittaamattomana, että tilanteesta tulee määrätä sääntökirjan 152 ii kohdan mukaan ottelurangaistus.

Edellä mainitut seikat ja kauden 2018-19 seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next