lauantai, 29 joulukuu 2018 12:20

Ketterän Valtteri Lipiäiselle yhden ottelun pelikielto

Ketterän Valtteri Lipiäiselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Imatran Ketterän Valtteri Lipiäiselle yhden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Saadun selvityksen (otteluvalvojan raportti, videoleike) perusteella Peliittojen puolustava pelaaja koittaa riistää kiekkoa omalla puolustusalueellaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Riistoyrityksen seurauksena pelaaja kaartaa kovalla vauhdilla kohti keskikaistaa rintamasuunta kohti laitaa. Tässä vaiheessa Ketterän Lipiäinen lähestyy laitaa rintamasuunta kohti Peliittojen pelaajaa. Pelaajien luistelulinjojen kohdatessa Lipiäisen olkapää / käsivarsi osuu Peliittojen pelaajaa suoraan päähän aiheuttaen voimakkaan kontaktin ja sitä seuraavan sinkoutumisen jään pintaan. Kontaktia edeltävässä tilanteessa Lipiäisen katse on kiekossa eikä niinkään Peliittojen pelaajassa. Lipiäinen ei myöskään kohota asentoaan tilanteessa. Peliittojen pelaaja on puolestaan selkä kentälle päin eikä hänellä ole mahdollisuutta havaita lähestyvää Lipiäistä. Peliittojen pelaaja on tilanteessa niin ikään kiekoton pelaaja.

Kurinpitoryhmä yhtyy pelaajan vastineessaan esittämään näkemykseen, että tilanne on tullut hänen eteensä erittäin nopeasti. Lipiäisen fokus ja peliasento huomioiden on selvää, että kyseessä ei ole ollut tahallinen teko. Kurinpitoryhmä on arvioinut asiaa nimenomaisesti huolimattomuuden ja piittaamattomuuden näkökulmasta. Kurinpitoryhmä katsoo asiassa olevan riidatonta, että Lipiäisen kyynärpää / käsivarsi osuu vastustajaa suoraan päähän ja niskan alueelle aiheuttaen voimakkaan sinkoutumisen jään pintaan. Kurinpitoryhmä katsoo, että Lipiäisellä olisi ollut mahdollisuus tulla tilanteeseen huolellisemmin ja välttää päähän kohdistunut kontakti. Edellä kuvatuin perustein kurinpitoryhmä katsoo kyseessä olevan sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama isku pään tai niskan alueelle, ja siten rangaistava teko. Kontaktin voimakkuus sekä Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja rangaistuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next