keskiviikko, 19 joulukuu 2018 16:37

Peliittojen Markus Neva-Aholle yhden ottelun pelikielto

Peliittojen Markus Neva-Aholle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmän on määrännyt Peliittojen Markus Neva-Aholle yhden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Tilanteessa LeKin pelaaja saa syötön vauhtiin noin keskipisteen kohdalla. Välittömästi pelaajan saatua syötön, taklaa Peliittojen Markus Neva-aho häntä painavalla taklauksella. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Vaikka taklaava pelaaja ei kohota taklauksessa asentoaan, on saadun selvityksen (videoleike, otteluvalvojan raportti) perusteella kuitenkin kiistatonta, että taklaus osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä mainitun sääntökohdan perusteella rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen puitteissa. Taklauksen voima, Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja rangaistuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next