lauantai, 15 joulukuu 2018 09:24

Ketterän Valtteri Lipiäiselle yhden ottelun pelikielto

Ketterän Valtteri Lipiäiselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän Valtteri Lipiäiselle yhden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Saadun selvityksen (otteluvalvojan raportti, videoleike) perusteella puolustava pelaaja Lipiäinen taklaa oman maalin edustalla kiekollista vastustajaa. Taklaus kohdistuu näin taklattavissa olevaan pelaajaan. Kurinpitoryhmä katsoo kuitenkin olevan kiistatonta, että taklaus osuu vastustajaa suoraan päähän ja on siten rangaistava teko. Taklauksen voimakkuus, taklattavan pelaajan loukkaantuminen sekä Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja rangaistuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next