lauantai, 15 joulukuu 2018 09:20

TUTO Hockeyn Mikke Levolle kahden ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn Mikke Levolle on tuomittu kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TUTO Hockeyn Mikke Levolle kahden ottelun pelikiellon. Levolle tuomittiin 14.12.2018 pelatussa TUTOn ja IPK:n välisessä ottelussa huitomisesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 159 kohdan mukaan huitomisessa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Rangaistusta määritettäessä osuma vastustajaan ei ole tarpeen. Samaisen säännön iii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa Levo huitaisee vastustajan pelaajaa, joka on vastaanottamassa syöttöä. Huitominen tapahtuu kuitenkin ennen syötön vastaanottoa, jolloin teko on kohdistunut kiekottomaan pelaajaan. Erotuomariraportin mukaan huitominen on tehty viikateiskulla. Edelleen otteluvalvojan raportin mukaan huitominen on tehty kahdella kädellä vastustajan käsille sillä seurauksella, että vastustaja on loukannut itseään. Kurinpitoryhmä katsoo teon olevan siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Ottaen huomioon vastaavien tekojen vaarallisuus, katsoo kurinpitoryhmä teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next