lauantai, 08 joulukuu 2018 10:52

IPK:n Evgeny Fofanoville kahden ottelun pelikielto

IPK:n Evgeny Fofanoville on tuomittu kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt IPK-hyökkääjä Evgeny Fofanoville kahden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 121 kohdan mukaisessa mailan päällä lyönnin määritelmässä todetaan seuraavasti: Pelaaja laskee ylemmän kätensä otekohdan alemmaksi mailan varressa luoden varren yläpäähän vaarallisen ulokkeen, jolla pelaaja iskee vastustajan kehoon.

Edelleen sääntökirjan 121 iii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa mailan päällä lyönnillä, tuomitaan ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että Fofanov lyö keskialueen aloituksen jälkeen ulkona olevalla mailan päällään kiekotonta vastustajaa keskivartalon alueelle. Näin kyseessä on sääntökirjan 121 kohdan tarkoittama mailan päällä lyönti, ja siten rangaistava teko. Asian arvioinnissa on huomioitu, ettei tilanteessa kiekottoman vastustajan voida olettaa olleen tietoinen häneen kohdistettavasta vastaavanlaisesta iskusta. Vaikka isku itsessään ei ole ollut kovinkaan kova, ja vaikka vastustaja ei ole loukkaantunut tilanteen seurauksena, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen piittaamaton ja vaarallinen. Teko on ollut siten sellainen, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Ottaen huomioon keskivartalon alueelle kohdistuvan mailan päällä lyönnin vaarallisuus ja ylipäätään vastaavien tekojen lajiin kuulumattomuus, katsoo kurinpitoryhmä teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next