lauantai, 01 joulukuu 2018 09:02

Peliittojen Santtu Kinnuselle kahden ottelun pelikielto

Peliittojen Santtu Kinnuselle on määrätty kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Peliittojen Santtu Kinnuselle kahden ottelun pelikiellon. Kinnuselle tuomittiin 30.11.2018 pelatussa Peliittojen ja LeKin välisessä ottelussa polvitaklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 152 kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Edelleen sääntökirjan 152 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa LeKin pelaaja kuljettaa kiekkoa laidassa kohti vastustajan päätyä. Hyökkäyssiniviivan päällä pelaaja luopuu kiekosta ja tekee suunnanmuutoksen kohti keskikaistaa. Pelaajan luovuttua kiekosta Peliittojen Santtu Kinnunen taklaa pelaajaa siniviivan päällä. Taklaus suoritetaan välittömästi pelaajan luovuttua kiekosta, jolloin taklauksen voidaan katsoa kohdistuneen taklattavissa olevaan pelaajaan. Videoleikkeen perusteella Kinnunen tulee tilanteeseen vasen polvi ojennettua, mutta huomatessaan ettei tule osumaan vastustajaan oikeaoppisesti, pyrkii hän korjaamaan taklausasentoaan. Videoleikkeen perusteella on kuitenkin todettavissa, että kontaktissa Kinnusen polvi osuu vastustajan alaraajoihin. Näin kyseessä on edellä mainitun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko. Taklauksen voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen olleen siinä määrin piittaamaton ja huolimaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Polvitaklausten vaarallisuus ja suuri loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next