lauantai, 24 marraskuu 2018 10:13

Ketterän Jarno Lippojoelle kahden ottelun pelikielto

Ketterän Jarno Lippojoelle on tuomittu kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän Jarno Lippojoelle kahden ottelun pelikiellon. Lippojoelle tuomittiin 23.11.2018 pelatussa Ketterän ja KeuPa HT:n välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa KeuPan hyökkäävä pelaaja nousee kiekon kanssa kohti hyökkäysaluetta. Välittömästi siniviivan ylityksen jälkeen puolustava pelaaja Ketterän Jarno Lippojoki taklaa häntä painavalla taklauksella. Kurinpitoryhmä katsoo taklauksen kohdistuvan taklattavissa olevaan pelaajaan, jonka voidaan olettaa olleen tietoinen tulevasta taklauksesta. Taklaus kuitenkin osuu vastustajan ylävartalon ohella myös tämän päähän, jolloin kyseessä on edellä mainitun sääntökohdan mukainen päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan viimekädessä vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntökirjan asettamissa rajoissa. Taklauksen voima ja taklattavan pelaajan loukkaantuminen huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen olleen siinä määrin piittaamaton, että tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus.

Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next