maanantai, 19 marraskuu 2018 08:50

IPK:n Evgeny Fofanoville yhden ottelun pelikielto

IPK:n Evgeny Fofanoville on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt IPK:n Evgeny Fofanoville yhden ottelun pelikiellon. Fofanoville tuomittiin 17.11.2018 pelatussa IPK:n ja Kiekko-Vantaan välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Samaisen sääntöpykälän ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa K-Vantaan pelaaja saa kiekon haltuun omassa puolustuspäässään laidan vierustalla noin aloituspisteen tasalla. Välittömästi pelaajan saatua kiekon IPK:n Evgeny Fofanov taklaa häntä osin takaviistosta tulevalla taklauksella. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja että kiekollisen pelaajan on täytynyt olla tietoinen häneen kohdistuvasta paineesta. Erotuomari- ja otteluvalvojan raporttien mukaan taklaus osuu kuitenkin vastustajaa päähän. Taklauksen osuminen päähän voidaan todentaa videoleikkeeltä, mistä osaltaan kertoo taklauttavan pelaajan pään selkeä heilahtaminen taklauksen seurauksena. Näin kyseessä on sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Taklauksen voima ja Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset huomioiden kurinpitoryhmä katsoo, että tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä mainituin perustein kurinpitoryhmä toteaa teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen. 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next