lauantai, 17 marraskuu 2018 10:39

LeKin Niko Lahtiselle yhden ottelun pelikielto

LeKin Niko Lahtiselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt LeKin Niko Lahtiselle yhden ottelun pelikiellon. Lahtiselle tuomittiin 16.11.2018 pelatussa LeKin ja TUTOn välisessä ottelussa laitataklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle on tuomittu jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus laitataklauksesta. Sääntökirjan 119 kohdan mukaan laitataklauksessa pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Edelleen säännön 119 kohdan ii mukaan Pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Asiassa saadun selvityksen perusteella LeKin Niko Lahtinen taklaa laidan läheisyydessä TuTon pelaaja Otto Mäkistä voimakkaasti siten, että Mäkisen ylävartalo / pää jäi laidan ja taklaavan pelaajan väliin. Edelleen saadun selvityksen perusteella Otto Mäkinen loukkaantuu tilanteessa niin, ettei pysty palaamaan peliin. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Tilanteessa kiekollinen hyökkäävä pelaaja Mäkinen tekee laidan läheisyydessä nopean suunnanmuutosharhautuksen, jonka puolustava pelaaja Lahtinen havainnoi ja päättää viedä taklauksen loppuun.

Kurinpitoryhmä katsoo taklauksen kohdistuvan siinä määrin ylös, että taklauksen vauhti ja voimakkuus huomioiden se vaarantaa piittaamattomasti vastustajaa.

Tästä syystä tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Edellä mainituin perustein kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisänrangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next