tiistai, 13 marraskuu 2018 11:16

Imatran Ketterälle kaksi vahvistusta - Jaakko Kuusisto sekä Dan Nybondas joukkueen vahvuuteen

Imatran Ketterä vahvistaa rivejään Jaakko Kuusistolla sekä Dan Nybondaksella.

Ketterään on saapunut kaksi uutta hyökkääjää vahvistamaan joukkuetta. Ketterän hyökkäykseen liittyvät Jaakko Kuusisto sekä Dan Nybondas.

Hyvínkään Jää-Ahmojen kasvatti Jaakko Kuusisto, 21, siirtyi kasvattajaseurastaan HPK:n junioreihin kaudelle 2014-2015. Kaksi edellistä kautta Kuusisto pelasi HPK:ssa Nuorten Liigaa, ja viime kaudella hän tykitti 25+33=58 tehopistettä 42 otteluun. Kuusistolla on Liiga-sopimus HPK:n kanssa, ja hän pelasi viime kaudella myös 21 ottelua Liigaa tehoin 1+1.

Tällä kaudella Kuusisto on pelannut HPK:ssa Liigaa 9 ottelua tehoin 1+0, sekä HPK:n A-Nuorissa 11 ottelua tehoin 8+5=13. Kuusisto voitti Nuorten Liigan mestaruuden kaudella 2016-2017, ja viime kaudella hänet valittiin Nuorten Liigan All-stars -kentälliseen. Kuusiston lainasopimus ulottuu joulutaukoon saakka. HPK:lla on kuitenkin tarvittaessa mahdollisuus kutsua Kuusisto takaisin riveihinsä jo aikaisemmin.

- Tehokas, nopea ja aika rämäpää hyökkääjä. Uskon, että tuo laajuutta meidän kärkikentällisiin. Ei ole isoja loukkaantumisia sinne osastolle vielä tullut, mutta ajallisesti alkaa olla se aika, että alkaa tulla loukkaantumisia. Ei sitten olla liemessä kun niin käy. Samalla saadaan kilpailutilannetta kärkikenttiin, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo tuoreesta hankinnasta Ketterän tiedotteessa.

Kuusisto itse saapuu hyvin fiiliksin Ketterän paitaan pelaamaan Mestistä.

- Ihan hyvät fiilikset. Liigassa onnistuin mielestäni ihan hyvin rooliin nähden, ihan hyvin sielläkin mennyt. Siellä jäi rooli vähän pienemmäksi, joten nyt hakemassa vähän uusia kokemuksia täältä Ketterässä. Vahvuudet on nimenomaan hyökkäyspelissä, maalinteossa sekä pelintekemisessä, sekä myös liike on vahvuus, Kuusisto kertoo taustoja itsestään.

Espoossa syntynyt, Helsingin IFK:n kasvatti Dan Nybondas, 22, saapuu Ketterään Pohjois-Amerikasta. Nybondas vietti edellisen kauden Quinnipiacin yliopistossa. Nybondas harjoitteli viime kaudella koko kauden normaalisti, mutta pelejä yliopistosarjassa vyölle ei kertynyt yhtään.

- Ekan vuoden olin pelikiellossa, siinä oli jotain hämärää, en osaa oikein sanoa mitä. Siellä pääsin kuitenkin treenaamaan jätkien kanssa, joista osa varmaan pelaa NHL:ää ensi kaudella. Siellä oli ihan huippuluokan olosuhteet, joten kondiksessa kyllä olen, Nybondas kertoo menneestä kaudesta.

Aikaisempaa taustaa Nybondasilta löytyy HJK:n, GrIFK:n, Bluesin sekä HIFK:n junioreista. Toissa kaudella Nybondas pelasi HIFK:ssä Nuorten Liigaa. Kyseinen kausi oli Nybondasilta vahva, kun hän teki 48 ottelussa tehopisteet 14+18=32. Isokokoinen, 197cm pitkä Nybondas lähtee nyt hakemaan uutta starttia uralle Ketterän paidasta.

- Hommat Pohjois-Amerikassa eivät menneet odotusten mukaan, ja piti lähteä hakemaan uutta juttua. Imatra vaikutti kiinnostuneelta, ja olin itse kiinnostunut Ketterästä. Tämä on hyvä paikka kehittyä pelaajana. Uutta starttia lähdetään hakemaan, ja askel kerrallaan kohti parempia juttuja. Vahvuudet on hyökkäyspäässä, näkee peliä ja pystyy omaan peliin. Koko on itsellä aika iso, joten sitä pitää myös hyödyntää, hän kertoo itsestään.

- Taitava, isokokoinen hyökkääjä. Ei ole pelannut vielä tällä kaudella, ja katsotaan rauhassa miestä pelirytmiin. Iso potentiaali on olemassa, päävalmentaja Lehtonen kertoo Nybondasista.

Nybondasin kohdalla tällä hetkellä kyseessä on neljän viikon koeaika.

Kahden uuden vahvistuksen lisäksi Joona Jääskeläinen jatkaa Jukureista lainalla Ketterässä. Jääskeläisen kohdalla kyse on toistaiseksi voimassa olevasta lainasopimuksesta. Jääskeläinen on tällä kaudella pelannut Ketterässä Mestistä 8 ottelua tehoin 4+3=7. Suomen Cupin finaalissa Jääskeläinen iski yhden maalin.

Tiedote: Imatran Ketterä

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next