maanantai, 15 lokakuu 2018 16:04

Peliittojen Lauri Heinolle neljän ottelun pelikielto

Peliittojen Lauri Heinolle on tuomittu neljän ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Peliittojen hyökkääjä Lauri Heinolle neljän ottelun pelikiellon. Heinolle tuomittiin 13.10.2018 pelatussa Peliittojen ja SaPKon välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa milläy tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa SaPKon Elmeri Laamanen saa kiekon oman puolustussiniviivan tuntumassa kääntyen hyökkäyssuuntaan matalahkossa asennossa. Samalla kun Laamanen kääntyy, taklaa Peliittojen Lauri Heino häntä keskialueelta päin tulevalla kontaktilla. Kurinpitovalioryhmä katsoo, että tilanteessa Heinon kontakti kohdistuu sinänsä taklattavissa olevaan pelaajaan. Vastineen mukaan Heinon tarkoitus ei ole ollut taklata vastustajaa, vaan pikemminkin riistää kiekko ja jatkaa samalla vauhdilla hyökkäystä. Heino tulee kuitenkin tilanteeseen niin, että hänen olkapäänsä / käsivartensa osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama isku pään tai niskan alueelle, ja siten rangaistava teko. 

Heinolle on määrätty Mestiksen kurinpitomenettelyssä tällä kaudella kertaalleen kolmen ottelun pelikielto vastustajaan kohdistuneesta rikkeestä (6/2017-2018, selästä taklaaminen). Mestiksen kurinpitolinjausten mukaan tämä otetaan seuraamusharkinnassa huomioon ankaroittavana tekijänä. Heinon kurinpitohistoria huomioiden pelikieltoa ankaroitetaan yhdellä (1) ottelulla. Peliittojen Lauri Heinolle määrätään neljän (4) ottelun pelikielto.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next