perjantai, 12 lokakuu 2018 08:02

Ketterän Marlo Koposelle yhden ottelun pelikielto

Ketterän Marlo Koposelle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän puolustaja Marlo Koposelle yhden ottelun pelikiellon. Koposen pelikieltoon johtanut polvitaklaus tapahtui 10.10.2018 pelatussa Jokipoikien ja Ketterän välisessä ottelussa.

Johtopäätökset ja seuraamus

Videoleikkeen perusteella tilanteessa Jokipoikien Eetu Rissanen saa kiekon haltuunsa keskialueelle ja kääntyy luistelemaan hyökkäysaluetta kohti. Hyökkäyssiniviivan kohdalla Ketterän Marlo Koponen pyrkii taklaamalla pysäyttämään kiekollinen Rissasen. Kontakti itsessään kohdistuu sinänsä taklattavissa olevaan pelaajaan eikä taklaajan vauhtia voida pitää tilanteessa liian kovana.

Juuri ennen kontaktia Rissanen muuttaa suuntaa ja pyrkii harhautusliikkeellä väistämään Koposen taklauksen. Tällöin Koponen laittaa videoleikkeen perusteella kiistatta painoaan oikealle jalalle levittäen oikean jalkansa Rissasen eteen. Vaikka Koposen tarkoitus on ollut suorittaa taklaus ylävartalollaan vastustajan ylävartaloon, osuu hän nimenomaan ja ensisijaisesti polvellaan vastustajan polveen / reiteen. Näin kyseessä on sääntökirjan 152 kohdan mukaan polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Vaikka Koposen tilannenopeus ei ole liiallinen, voidaan polveen / reiteen kohdistuneen osuman katsoa olleen voimakas. Kurinpitoryhmä katsoo, että Koposella olisi ollut mahdollisuus pelata tilanteessa siten, että polvikontakti olisi voitu välttää. Kurinpitoryhmä korostaa niin ikään, että pelaaja on lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti.

Kuripitoryhmä katsoo, että vastaavanlaisiin polvitaklauksiin sisältyy merkittävä loukkaantumisriski, jolloin niihin tulee suhtautua vakavasti. Kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin vaarallisena ja piittaamattomana, että tilanteesta tulee määrätä sääntökirjan 152 ii kohdan mukaan ottelurangaistus.

Edellä mainitut seikat huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next