lauantai, 29 syyskuu 2018 09:17

Peliittojen Lauri Heinolle kolmen ottelun pelikielto

Peliittojen Lauri Heinolle on tuomittu kolmen ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Peliittojen hyökkääjä Lauri Heinolle kolmen ottelun pelikiellon. Heinolle tuomittiin 28.9.2018 pelatussa Peliittojen ja Ketterän välisessä ottelussa 5min + pelirangaistus selästä taklaamisesta.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 123 kohdan mukaan selästä taklauksessa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Edelleen sääntökirjan 123 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklauksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella on selvää, että tilanteessa Lauri Heinon taklaus osuu vastustajaa selkään. Taklattava pelaaja ei käännä selkäänsä ennen taklausta siten, etteikö taklaaja ehtisi reagoida taklattavan pelin olevan selkä kentälle päin, ja siten haavoittuvassa asennossa. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavan pelaajan olisi tullut tiedostaa vastustajan haavoittuva asento, sekä se, että vastustaja on reilusti irti laidasta. Tästä huolimatta Heino päättää viedä taklauksen tuntuvalla voimalla loppuun saakka aiheuttaen vastustajan vaarallisen sinkoutumisen laitaa vasten. Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä katsoo, että tilanteessa täytyy selästä taklauksen lisäksi myös laitataklauksen (SK 119) tunnusmerkistö.

Kurinpitoryhmä katsoo teon olevan piittaamaton ja erittäin vaarallinen, jolloin siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kolmen (3) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next