perjantai, 28 syyskuu 2018 08:34

Mestis-kausi 2018-2019 käynnistyy tänään - näin pelataan

Mestis-kausi 2018-2019 käynnistyy tänään 28. syyskuuta kello 18:30 täydellä kuuden ottelun kierroksella.

Runkosarjassa pelataan 12 joukkueen nelinkertainen sarja (44 ottelua). Lisäksi pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa kaksinkertaiset välisarjat. Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.

Välisarjalohkot:

TUTO Hockey – KOOVEE – K-Vantaa – LeKi

Peliitat – Ketterä – SaPKo – Jokipojat

RoKi – Hermes – IPK – KeuPa HT

Mestiksen puolivälieriin pääsee 8 joukkuetta. Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5.. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin. Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä).

Sijoille 9.-10. sijoittuneiden kausi päättyy runkosarjaan.

Sijoille 11.-12. sijoittuneet kohtaavat karsinnoissa Suomi-sarjan kaksi (2) parasta otteluparein pelattavassa karsinnassa. Sijalla 11. sijoittunut kohtaa Suomi-sarjan 2. sijoittuneen ja sijalle 12 sijoittunut kohtaa Suomi-sarjan voittajan. Otteluparit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. 

 

Keskeisiä sääntömuutoksia tulevalle kaudelle:

- Säännöissä painotetaan enemmän tekoa kuin seurausta. Loukkaantuminen ei enää ole määräävä tekijä isoa rangaistusta arvioitaessa. Vastustajan piittaamaton vaarantaminen avainasemassa, ei ainoastaan loukkaantuminen. 

- Uusi sääntö: Myöhästynyt taklaus. Kun kiekko on selkeästi ammuttu/syötetty pois, vastustajaa ei voi taklata, etenkin jos pelaaja on haavoittuvassa asemassa ja taklaajalla on mahdollisuus jättää taklaamatta.

- Maalia ei hyväksytä, jos se tehdään luistimella tarkoituksellisesti ohjaten. Ainoastaan tahaton kimmoke on sallittu. 

- Kuka tahansa voi ampua rankkarin, ei siis enää ainoastaan rikottu pelaaja

- Maalivahti ei saa peittää kiekkoa ilman vastustajan painetta

- Maalialue pienenee.

- Pelaajalle, joka syöksyy kiekkoa kuljettavan vastustajan jalkoihin pelaten ensin kiekon pois ja sen jälkeen kaataen vastustajan, tuomitaan joka tapauksessa 2 min kampituksesta.

- Laitataklauksesta tuomitaan jatkossa vähintään 2+10 min.

- Pitkän jälkeisen aloituksen tahallisesta rikkomisesta seuraa varoituksen jälkeen rangaistus.

- Teknologian käyttö pelaajapenkillä on sallittua valmennustarkoituksiin (ts. seuranta ja tilastointi), mutta sitä ei saa käyttää millään tavoin yritykseen vaikuttaa tuomariston päätöksiin. 

 

Mestiksen uudistuneet kokoonpanosäännöt kaudelle 2018-2019:

- Omia sopimuspelaajia pitää olla vähintään 15 kpl runkosarjan alkaessa.

- Lainapelaajia Liiga/KHL -seurasta saa olla korkeintaan 5/ottelu.
Ottelukohtaiseen kiintiöön ei lasketa:

  • Omia junioreita eikä omia sopimuspelaajia
  • Maalivahteja

- Liiga/KHL -seuran lainapelaaja on sellainen kenttäpelaaja, jolla:

  • On sopimus Liiga/KHL -seuran kanssa kuluvasta kaudesta missä vaiheessa kautta tahansa tai on näiden seurojen Nuorten joukkueen pelaaja.

- Mestis-seura saa käyttää enintään 15 lainapelaajaa (Liiga/KHL -seuran sopimuspelaajia) aikavälillä syyskuu-joulukuu, ja 20 lainapelaajaa aikavälillä tammikuu-huhtikuu (joista vähintään 15 samaa pelaajaa kuin syksyllä).
Tähän kiintiöön ei lasketa:

  • Omia junioreita eikä omia sopimuspelaajia
  • Maalivahteja

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next