maanantai, 07 toukokuu 2018 11:15

Roope Reini on K-Vantaan puolustuksen musta hevonen

Juniorisarjoissa pisteitä rohmunnut puolustaja Roope Reini hakee uutta nostetta uralleen Mestiksestä.

 

Roope Reini on vielä monelle Mestiksen seuraajalle tuiki tuntematon nimi. Ensi kausi saattaa tehdä siihen kuitenkin muutoksen. 18-vuotias Reini pakkasi menneen kauden päätteeksi laukkunsa ja siirtyi TPS:n junioreista Helsingin Jokereiden organisaatioon, josta tie vienee ensi kaudeksi K-Vantaan puolustuskalustoon.

Reinin potentiaalista kertoo paljon se, että hänet valittiin kaudella 2016-2017 B-junioreiden SM-sarjan parhaaksi puolustajaksi. 43 pelissä syntyivät tehopisteet 15+32=47. Korostettakoon vielä pelipaikkaa, joka on puolustaja. Reini toimi myös tuon kauden joukkueensa kapteenina. Hän itse sanoo olevansa nimenomaan esimerkillä johtava pelaaja, ei niinkään kopissa rääkyvä vouhottaja.

Viime kaudeksi Reini hyppäsi TPS:n A-junioreihin, jossa peli kulki myös mallikkaasti. Vauhti ja taitotaso kasvoivat, mutta Reini pystyi silti tekemään jälleen kovaa tulosta hyökkäyspäässä. 52 peliä tuottivat tehot 13+24=37. Plus/miinus-saldokin jäi plussan puolelle, vaikka joukkueen kausi ei ruusuilla tanssimista ollutkaan. Kausi päättyi alempaan loppusarjaan. Kevään ratkaisupelit jäivät haaveiksi lahjakkaasta pelaajanipusta huolimatta, jonka kirkkaimpana tähtenä loisti ensi vuoden NHL:n draft-tilaisuuden kärkinimiin todennäköisesti lukeutuva Kaapo Kakko.

"Viime kausi oli odotusten mukainen henkilökohtaisesti. Kehityin jokaisella osa-alueella lisää, erityisesti puolustuspelissä. Meillä oli hyvät mahdollisuudet päästä ylempään jatkosarjaan, mutta ei vain riittänyt. Tärkeät pelit hävittiin, mitkä olisi pitänyt kääntää voitoiksi."

Lupaavien TPS-kausien jälkeen Reini päätti lähteä hakemaan uutta nostetta uralleen turkulaisten takavuosien verivihollisesta. Jokereiden kanssa sopimusta tehdessä takaraivossa jyskyttää luonnollisesti Euroopan kovatasoisin kiekkosarja KHL, mutta rauhallinen Reini etenee kuitenkin maltilla. Mestis on luonnollinen jatkumo hyvien juniorikausien jälkeen.

"Kaipasin uusia haasteita ja uutta ympäristöä. Halusin pelata ensi kaudella Mestistä, että saan kovempia pelejä alle. Totta kai olisi hienoa päästä pelaamaan koko kausi Mestiksessä. Niin paljon miesten pelejä kuin vain mahdollista. Jokereiden A-junioreissa pelaaminenkaan ei kuitenkaan olisi huono juttu. Siellä saisi varmaan hyvin vastuuta."

Reinin loppukevät ja kesä kulkevat jääkiekkoilijan normaalien rutiinien omaisesti. Aamut hän harjoittelee K-Vantaan Mestisporukan kanssa, illat tulee huhkittua Jokereiden A-junioreiden kanssa. Uudet fysiikka- ja jääharjoitteet virkistävät ja vahva tekemisen meininki miellyttää lupausta. Harjoittelussa suurin fokus on puolustuspään parantamisessa ja kamppailuvoiman parantamisessa.

"Puolustuspeliä pitää kehittää. Kiekollinen peli on ihan hyvää ja se riittää miesten peleihin, tiedostan sen. Vauhti on A-junioreissa ja Mestiksessä melko samaa, mutta pelissä on enemmän järkeä ja kaksinkamppailuissa kaverit ovat paljon vahvempia", Reini kertaa kuulemaansa jo Mestiksessä kiekkoilleilta pelitovereiltaan.

Reiniltä kysyttäessä kehen puolustajaan hän itseään vertaisi ominaisuuksiltaan, on vastaus MM-kisoissa tällä hetkellä viilettävä Julius Honka. Näppärä kiekollinen puolustaja. Kuulostaa sopivalta vertailukohdalta, vaikka leftin puolelta pelaavana Reinin kätisyys poikkeaakin Dallas Starsin suomalaispuolustajasta. Suuri ja mahtava NHL on Reininkin pitkän ajan haaveissa, mutta Liiga ja KHL ovat ensisijaiset tavoitteet. Niitä tavoitteita kohti on hyvä ponnistaa Simo Mälkiän johtamasta K-Vantaasta. Uudesta valmentajastaan Reinillä ei vielä ole tarkempaa kuvaa.

"En tiedä minkälainen kaveri on kyseessä. Kerran olemme jutelleet. Todennäköisesti hyvä ja vaativa valmentaja."

Reini pääsee keskittymään täysillä lätkään ensimmäistä kertaa elämässään, kun kevään päätteeksi käteen nasahtaa käteen paperit Turun kauppaopistosta. Armeijan harmaatkaan eivät vielä tulevalla kaudella häiritse pelaamista, sillä kasarmielämään tutustuminen on edessä vasta aikaisintaan kesällä 2019.

Roope Reini. Nimi mieleen!

Kuva: Mikael Laine

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next