perjantai, 27 huhtikuu 2018 11:33

Palkintogaalan kuulumisia

Mestiksen kauden päättävä palkintogaala järjestettiin perinteiseen tapaan Itämeren aalloilla.

Mestiksen palkintogaala pidettiin tiistai-iltana Tallink Silja Europalla. Risteilyllä palkittiin kauden menestyneimmät pelaajat, valmentajat, seurat ja toimihenkilöt. Kaikki palkitut ovat luettavissa TÄÄLTÄ.

Yksi gaalan palkintorohmuista oli KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen. Hänet palkittiin kahdella henkilökohtaisella pystillä, kun sekä Fair play -valmentajan että Mestarijoukkueen valmentajan palkinnot tarttuivat matkalta mukaan. Heiskanen on ollut myös pelaajana voittamassa Mestiksen mestaruutta. Toisella päävalmentajakaudellaan pyttyä nostellut Heiskanen kuvaili itseään pelaajaläheiseksi pääkäskijäksi.

”Rauhallinen, mutta sitten myös nollasta sataan kiihtyvänä. Varmaan olen pelaajaläheinen kuitenkin. Pelaajat ovat keskiössä, peli on keskiössä ja urheilu on keskiössä. Kyllähän se niihin kulminoituu.”

Heiskanen oli ehdokkaana myös kauden parhaan valmentajan Raimo Määttänen -palkinnon saajaksi, mutta lopulta valinta osui kuitenkin Ketterän päävalmentaja Maso Lehtoseen. Debyyttikauden Mestiksessä vetänyt Lehtonen kiitteli valmennustiiminsä muita jäseniä palkinnosta.

”Huikea kausi. Oppimista ollut koko seuralle ja ollaan opittu joka päivä. En ole edelleenkään sitä mieltä, että olen tämän sarjan paras valmentaja, mutta minulla on sarjan paras valmennustiimi.”

Kauden aikana Jesse Juntheikki kuvaili helmikuun parhaan pelaajan palkinnon yhteydessä käydyssä haastattelussa Ketterässä olevan harvinainen kulttuuri, jossa valmentajien ja pelaajien välillä on harvinaisen avoin kommunikointisuhde. Naljailua kulkee molempiin suuntiin.

”No persoonani on hyvin avoin. V*ttuilu on välittämistä. Se on kaksisuuntaista. Välillä täytyy pystyä ottamaan vastaan sitä ja välillä antamaan sitä", Lehtonen kommentoi toimintatapojaan.

Hyökkääjien palkintopöytiä putsasivat Ketterän Joona Jääskeläinen sekä KeuPa HT:n Markus Jokinen.

Jääskeläinen voitti tällä kaudella sarjan maali- ja pistepörssin, joista molemmista tarttui kouraan myös palkintopystit. Jääskeläisen huimat tehopisteet 30+31=61 toivat kauden päätteeksi pelaajasopimuksen sarjaporrasta ylemmäs Mikkelin Jukurien riveihin.

”Edelliskaudella kävin kokeilemassa SaiPassa siipiä, mutta en aivan saanut vielä semmoista roolia, mitä olisi toivonut. Viime kaudella tuli paljon onnistumisia, niin nyt sai uuden mahdollisuuden. Olen kehittynyt varmaan kokonaisvaltaisesti, niin on pystynyt tekemään sitä tulosta, kun on tehnyt paljon hommia.”

Jokinen puolestaan valittiin koko sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Varmasti vielä enemmän mieltä lämmitti kuitenkin koko sarjan parhaalle pelaajalle jaettava Kultainen kiekko -palkinto. Palkinnosta äänestivät sarjan pelaajat, joka tekee palkinnosta entistäkin makoisamman.

”Ihan loistavalta tuntuu tietysti. Kyllä se sydäntä lämmittää. Itse taisin äänestää Valtolaa, Jääskeläistä ja Urpolahtea. Siinä on hienoja nuoria urheilijoita", Jokinen paljasti.

Jokinen sai Jääskeläisen tapaan heti kauden jälkeen sopimuksen Liigasta, kun JYP hankki kokeneen laiturin riveihinsä.

"Edelleen Mestiksestä on hyvä ponnistaa Liigaan. Palkinto on osoituksena siitä, että myös vähän varttuneemmalla iällä tämä on hyvä keino ponnistaa takaisin sinne.”

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next