sunnuntai, 11 maaliskuu 2018 18:42

Niclas Luceniukselle 13 ottelun pelikielto

TUTO-hyökkääjä Niclas Lucenius on saanut pitkän pelikiellon lauantain pudotuspeliavauksen tapahtumista.

Niclas Luceniukselle määrättiin lauantaina 10.3. pelatussa ottelussa Kiekko-Vantaa vs. TUTO ottelurangaistus potkaisemisesta. Kurinpitoryhmä tutustui tapaukseen ja määrää Luceniukselle 13 ottelun pelikiellon.

Lucenius kärsii rangaistuksensa maanantaista 12.3.2018 alkaen ja tarvittaessa pelikiellot jatkuvat myös kaudelle 2018-2019. Luceniusta on kuultu asiassa. 

SÄÄNTÖ 152 - POTKU: 

Määritelmä: Pelaaja tekee luistimellaan mitä tahansa vastustajan kehon osaa kohti suuntautuvan heilahtavan potkuliikkeen. 

i. Pelaajalle, joka potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa, tuomitaan ottelurangaistus.

Lucenius potkaisee vastustajan pelaajaa. Vastustajan pelaaja ei onneksi loukkaannu potkun seurauksena. Mielestämme potkua ei voida pitää mitenkään vahinkona ja potku luistimella on aina vaarallinen teko.

Tässä tilanteessa potkusta tekee erityisen vaarallisen tieto siitä, että Lucenius ei voi nähdä, minne potku vastustajassa osuu. Tämä pelikielto on Luceniuksen kauden 3. ja vaikka edelliset ovatkin tulleet muista syistä, niin aiemmat pelikiellot ovat huomioitu tätä päätöstä tehdessä.

Mikäli pelaaja vaihtaa joukkuetta/seuraa, on joukkueenjohtajan/seuran velvollisuus tiedottaa pelikiellosta uutta seuraa/joukkuetta. Pelaajalla on myös itse velvollisuus noudattaa hänelle määrättyä pelikieltoa.

Tästä päätöksestä on valitusoikeus Urheilun Oikeusturvalautakuntaan 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksiannosta Urheilun Oikeusturvalautakunnan sääntöjen mukaisesti. 

-- --

Ystävällisesti:
Mestiksen kurinpitoryhmän puolesta,
Pasi Järvinen, kurinpitäjä & puheenjohtaja

(Kuva: Shaun Duncan)

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next