torstai, 22 helmikuu 2018 14:34

Perjantaina kolme ottelua - tuttu taistelupari Turussa

Perjantain tynkäkierroksella pelataan Heinolassa, Keuruulla ja Turussa. TUTO ja Jokipojat pelaavat jo neljättä kertaa tämän vuoden puolella vastakkain.

TUTOn ja Jokipoikien ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa oli vasta reilu kuukausi sitten. Mehtimäellä pelatun ottelun vei Jokipojat nimiinsä selvin lukemin 6-1. Helmikuussa TUTO on kuitenkin päässyt keskinäisissä niskan päälle, sillä se vei kuun alussa Kupittaalla pelatun ottelun 5-0 ja otti jatkoaikavoiton viikko sitten Joensuussa.

TUTO kampesi keskiviikkona tyylipuhtaalla vierasvoitolla itsensä ohi Peliittojen kanssa kompuroineen Kiekko-Vantaan. Samalla se tarrasi kiinni pudotuspelien kotietuun. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi.

Keskiviikkona Niclas Luceniuksen ja Aleksi Halmeen kanssa ykkösketjussa osaamistaan pääsi näyttämään Sami Salminen. Isokokoinen laituri käytti näyttöpaikkansa hyvin, keräten kaksi syöttöpistettä lukemin 1-4 päättyneessä ottelussa. Salminen saanee hyvien esitystensä jälkeen jatkaa kärkiketjussa, sillä Aki Keinänen on vielä perjantain kamppailussa pelikiellossa. Tampereen Ilveksestä siirtorajalla saapunut puolustaja Henry Mäntylä puolestaan tykitti avausmaalinsa turkulaisten paidassa.

Heinolassa pelataan jumbokamppailu Peliittojen ja Hermeksen välillä. Vierailla on ottelussa enemmän panosta, sillä se kamppailee edelleen ankarasti putoamiskarsintoja vastaan. Peliitoilla mahdollisuudet karsintojen välttämiseen on lähinnä teoreettiset, sillä eroa kymmenentenä olevaan RoKiin on kertynyt jo 14 pistettä. Otteluita Peliitoilla on jäljellä kuusi kappaletta. Hermeksellä puolestaan on matkaa RoKiin viisi pistettä ja sillä on Peliittojen tapaan yksi ottelu RoKia vähemmän pelattuna. Rovaniemeläiset matkaavat perjantaina sarjakärki KeuPan vieraaksi.

Peliitat on löytänyt hyvän vireen pelaamiseensa helmikuussa. Se on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta neljä. Kahdessa viimeisimmässä ottelussaan se on perannut lohipaidoilta viisi pistettä mahdollisesta kuudesta. Keskiviikkona joukkueen sankariksi nousi Samuel Salonen. Taitava laituri toi Peliitat tasoihin ilman maalivahtia pelatessa ottelun loppuhetkillä ja sama mies takoi kiekon reppuun jatkoajalla.

Hermeksen hyvä alkuvuosi taas on alkanut kääntyä mollivoittoisen puolelle. Viimeisestä neljästä pelistä se ei ole onnistunut kairaamaan kuin yhden pisteen. Maalinteko on ollut Hermekselle myrkkyä, sillä joukkue ei ole onnistunut tekemään noissa otteluissa kuin kolme maalia. Takalinjojen tehonikkari Risto Mattilan siirtyminen Ketterään siirtorajalla ei varmasti ainakaan auttanut asiaa. Nyt Hermes tarvitsee uusia kasvoja esiin maaliverkkoja pöllyttämään.

Ottelut perjantaina 23.2. klo 18.30 alkaen:

KeuPa HT - RoKi

Peliitat - Hermes

TUTO Hockey - Jokipojat

Suorat lähetykset:

Elisa Viihde Sport

Fanseat

Kuva: Shaun Duncan

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next