torstai, 15 helmikuu 2018 17:08

Siirtoaika umpeutuu - lisätietoa pelaajasiirtosäännöistä loppukauden osalta

Mestiksen siirtoaika päättyy tänään torstaina 15.2. klo 23.59.

Mestiksen ja Liigan välillä on voimassa oleva sopimus, jolla mahdollistetaan tiettyjen nuorten pelaajien liikkuminen Liiga-seuran ja Mestis-seuran välillä kauden loppuun saakka. Aiemmilta kausilta tutun säännöstön uusina asioina on tänä vuonna se, että kyseisten pelaajien on oltava pelannut vähintään 5 ottelua Mestiksessä 15.2. mennessä, jotta heidät voidaan nimetä ns. nuorten pelaajien listalle. Näitä nuoria pelaajia ei voi käyttää lainkaan Mestiksen karsinnoissa, vaan ainoastaan runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Lisäksi maalivahtien osalta liikkuminen Liiga-seuran ja Mestis-seuran välillä on mahdollista Mestiksen runkosarjan loppuun saakka. Päätökset loppukaudesta maalivahtien osalta on tehtävä viimeisen runkosarjan kierroksen jälkeen keskiviikkona 7.3. klo 23.59 mennessä.

Tällä kaudella Liigan siirtoaika poikkeaa muiden sarjojen siirtoajasta. Tämä mahdollistaa sen, että Liiga-seura voi tehdä sopimuksen jonkun Mestis-seuran sopimuspelaajan kanssa ja siirtää pelaajan Liigaan 1.3. mennessä, mikäli Mestis-seura pelaajansa kanssa näin sopii. Sen sijaan kaikkien Liiga-seurojen sopimuspelaajien (lainapelaajat, pois lukien nuorten pelaajien listalle nimettävät ja maalivahdit) liikkuminen Mestiksen ja Liigan välillä päättyy siirtoajan päättyessä 15.2. klo 23.59. Heidän osaltaan on siis päätös loppukauden seurasta tehtävä 15.2. klo 23.59 mennessä.

Kuva: Shaun Duncan

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next