Viikko käyntiin viidellä mittelöllä - Hermes nälkäisenä IPK:n vieraaksi

Viikko kolme pyörähtää pelien osalta käyntiin keskiviikkona. Piristynyt Hermes janoaa mukaan pudotuspelitaistoon. Keskiviikon vastustaja IPK haluaa katkaista tappioputkensa.

IPK ja Hermes kohtaavat jo toista kertaa tänä vuonna Iisalmessa. Joukkueet pelasivat keskiviikkona 3.1. tasaisen ottelun, joka päättyi lopulta IPK:n 3-2-voittoon jatkoajalla. Janne Katosalmi oli tuolloin kotijoukkueen sankari ratkaisten ottelun illan toisella maalillaan.

Hermes on piristänyt otteitaan vaisun alkukauden jälkeen ja tekee tiukkaa kapuamista kohti pudotuspelejä. Kahdeksantena olevaan ja ottelun enemmän pelanneeseen Jokipoikiin on matkaa kahdeksan pistettä. Hermes on pelannut joulukuun puolivälin jälkeen yhdeksän ottelua, joissa se on jäänyt kokonaan ilman pisteitä vain kahdesti. Tasaisista otteluista kertoo se fakta, että peräti kuusi on ratkennut vasta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

IPK on sarjassa sijalla yhdeksän, tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen Jokipoikien kanssa. IPK kaipaa kipeästi takaisin paluuta voittojen tielle viiden perättäisen tappion jälkeen. Viimeksi karhupaidat ovat voittaneet juuri aiemmin mainitussa ottelussa Hermestä vastaan. IPK vahvistui täksi viikoksi KalPasta tulleella Mikko Juusolalla, joka on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua kuopiolaisten liigamiehistössäkin. Vikkeläkinttuinen laituri on onnistunut kertaalleen myös maalinteossa sarjaporrasta ylempänä.

Jokipojat huudatti viime lauantaina PKS Areenan yleisöä tennisluvuin päättyneessä voitto-ottelussa RoKia vastaan. Tuore paluumuuttaja Esa Lehikoinen onnistui heti iskemään maalin ensimmäisessä kotiottelussaan. Pudotuspelipaikasta kynsin hampain taistelevat ärjypaidat isännöivät jo kolmatta kertaa tällä kaudella SaPKoa. Molemmat aikaisemmat ottelut Joensuussa ovat päättyneet 60 minuutin jälkeen SaPKolle 2-3.

Viidestä viime ottelustaan kymmenen pistettä saalistanut SaPKo taipui hieman yllättäen lauantaina kotonaan jatkoajalla Hermekselle. 39 kertaa ottelussa torjunnutta Roope Urpolahtea ei tappiosta voi syyttää. Turun Palloseurasta lainalla oleva Karolus Kaarlehto on ollut mainio SaPKon maalilla torjuen voiton kaikista kolmesta pelaamastaan ottelusta. Tästä syystä Kaarlehdon syrjäyttäminen pelaavan maalivahdin tontilta voi keskiviikon pelin kannalta olla vaikeaa.

Keskiviikon 17.1. ottelut klo 18.30 alkaen:

Espoo United - Peliitat

IPK - Hermes

Jokipojat - SaPKo

Ketterä - Kiekko-Vantaa

TUTO Hockey - LeKi

Ottelut suorina lähetyksinä:

Elisa Viihde Sport

Fanseat

Kuva: Teemu Huikko

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next