IPK:n Niko Putkoselle viiden ottelun pelikielto

Mestiksen kurinpitoryhmä on tuominnut Niko Putkoselle viiden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

IPK:n Niko Putkoselle määrättiin 5min+pelirangaistus väkivaltaisuudesta 29.11.2017 pelatussa ottelussa IPK – KeuPa HT. Tutustuttuamme erotuomarin sekä otteluvalvojien raportteihin, tilanteesta olemassa olevaan tallenteeseen ja keskusteltuamme tilanteesta kurinpitoryhmässä, päädyimme seuraavaan päätökseen:

Niko Putkoselle määrätään 5 ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta.

SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS

MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

IV 2. Mitä tahansa ylävartalonsa kohtaa käyttäen kenttäpelaaja iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten;

Kurinpitoryhmän mielestä Putkonen aiheuttaa vastustajalle kohtuuttoman loukkaantumisriskin taklauksellaan. Putkosella oli aikaa ja mahdollisuus jättää taklauksen ”viimeistely” eli vastustajan pään rusentaminen pleksiin tekemättä. Erityisen vaaralliseksi taklauksen teki nimenomaan sen loppuosa, jossa talleenteen sekä raporttien mukaan Putkonen käytti voimakkaasti käsiään apuna saattaessaan vastustajan pään pleksiä vasten.

Putkonen kärsii rangaistuksensa seuraavissa otteluissa:

2. 12. IPK – RoKi, 5.12. Hermes – IPK, 8.12. IPK – Peliitat, 13.12. IPK – LeKi ja 15.12. IPK – K-Vantaa.

Omana mielipiteenäni haluan korostaa, että itse koen kurinpidon tärkeimmäksi tehtäväksi huolehtia pelaajien turvallisuudesta kentällä. Tällaiset taklaukset halutaan kitkeä kokonaan pois. Vastustajan kunnioittaminen on oleellinen osa peliä.

Mestiksen kurinpitoryhmän puolesta,

Pasi Järvinen

Puheenjohtaja & kurinpitäjä

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next