Mestaruuskrapulaa vai uutta hurmosta?

Nähdäänkö Savonlinnassa yhtä hurmoksellinen kausi kuin viime vuonna vai vaivaako mestaruuskrapula? Tuleva lienee jotain siltä väliltä.

SaPKo

Päävalmentaja: Pasi Räsänen

Kapteeni: Joona Monto

Viime kaudella: Mestaruus, runkosarjan 1.

SaPKon viime kauden ylivoimaisuus lienee edelleen Mestistä seuraaville vahvasti mielessä. Runkosarjan ykkönen pelasi puhtaan sarjan pudotuspeleissä ottaen jokaisesta pelistä voiton. Miten ylivoimaisen kauden jälkeen vältetään mestaruuskrapula?

”Se on riittävä vaihtuvuus tuossa pelaajistossa. Se on se mikä Mestiksessä tekee sen. Aina on uusi joukkue ja siitä mennään eteenpäin. Päivittäinen työnteko tuolla jäällä näkyy. Riittävän hyvät hankinnat lähteneiden tilalle. Siinä on resepti”, päävalmentajana jatkava Pasi Räsänen tuumasi Mestiksen avausinfossa.

SaPKolla oli viime kaudella niin kovia pelimiehiä, ettei se pystynyt kamppailemaan isompien seurojen kanssa tähtipelaajien pitämisestä Savonlinnassa. Superkauden pelanneet Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus jättävät luonnollisesti hyökkäykseen ison loven. SaPKo onnistui kuitenkin pitämään myös tärkeitä palasia hyökkäyksessään, sillä muun muassa Joona Monto ja Roope Hämäläinen jatkavat joukkueessa.

Pelicansissa jo vahvan alkukauden pelannut Mestiksen viime kauden paras puolustaja Casimir Jürgens oli myös kova menetys. LeKistä tullut Jimi Kuronen on kuitenkin osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis Jürgensin jättämiin saappaisiin. Myös William Mäkiseltä odotetaan varmasti kovia tehoja. Lisäksi Jarno Pavenin ja Matias Pullin jatkaessa joukkueessa, ei puolustuksesta puutu kiekollista taitoa.

Myös maalivahtiosastolla nähtiin muutoksia, kun laulutaidoistaankin tunnettu Juhana Aho vaihtoi Jukureiden paitaan. KeuPasta korvaajaksi kaapattiin lupaava Roope Urpolahti.

Kapteeni Joona Monto ei näekään suurta ongelmaa tähtipelaajien lähtiessä sarjaporrasta ylemmäs.

”Se nyt on luonnollista, että Mestiksen kärkiäijät lähtevät ylöspäin. Olemme saaneet kuitenkin hyviä vahvistuksia tilalle. Aika paljon saimme samoja äijiä pysymään joukkueessa.”

Seuraa häntä: William Mäkinen

SaPKo menetti monia viime kauden avainpelaajiaan. Lähtijöiden joukossa oli Mestiksen parhaaksi puolustajaksi valittu Casimir Jürgens, joka takoi puolustajalle muhkeat 38 pinnaa runkosarjassa. Nyt SaPKo toivoo lisää kiekollisia vastuunkantajia takalinjoilleen. Yksi näistä on SaiPasta pässipaitoihin siirtynyt William Mäkinen, joka takoi menneellä kaudella 14 tehopistettä Liigassa.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Jaakko Lantta (Peliitat)

+ Teemu Lämsä (TPS)

+ William Mäkinen (SaiPa)

+ Roope Urpolahti (KeuPa HT)

+ Jimi Kuronen (LeKi)

 

- Jonatan Tanus (SaiPa)

- Teemu Lepaus (Ilves)

- Casimir Jürgens (Pelicans)

- Juhana Aho (Jukurit)

- Juuso Forsström (Espoo United)

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next