RoKi lähtee Karjalaisen opeilla alkavaan kauteen

Harjoituspeleissä ruotsalaisjoukkueita kiusannut RoKi lähtee kasvattamaan uusia tähtiä suomalaisen kiekon huipulle ja parantamaan viime kauden 10. sijaansa.

RoKi

Päävalmentaja: Petri Karjalainen

Kapteeni: Henri Joki-Erkkilä

Viime kaudella: Runkosarjan 10.

RoKi lähtee tähän kauteen uuden päävalmentajan opein. Petri Karjalainen on nuoresta 37 vuoden iästään huolimatta ehtinyt valmentaa jo pitkään ja kovilla sarjatasoilla. Mm. Davosissa ja Kärpissäkin apuvalmentajana toiminut Karjalainen on viimeksi toiminut Sportissa Tomek Valtosen aisaparina. Nyt Karjalainen palaa kuitenkin päävalmentajan pallille, jossa mies on ollut viimeksi kaudella 2013-2014 Peliitoissa. Mitä kaikista vuosista ja joukkueista Karjalaiselle on jäänyt käteen?

”Määrätyllä laillahan tieto lisää tuskaa. Mitä enemmän opit, niin sitä enemmän jää aina itselle kysymyksiä. Asiat pitäisi tehdä näin, mutta välttämättä ei aina saa tehtyä.”

Karjalainen sanoo matkan olevan vielä sekä itsellä että joukkueella oppimisvaiheessa.

”Paljon opettelua minulle. Uusi joukkue tietysti. Peli on kuitenkin vähän erilaista Mestiksessä, kuin mitä se Liigassa oli. Kova opettelu ollut siinä, miten opettaa sitä peliä tarpeeksi aktiiviseksi. Pitänyt avata se peli ensin itselle, ennen kuin on yrittänyt opettaa pelaajia parhaan mukaan.”

RoKi on pelannut harjoitusotteluita suurimmaksi osaksi länsinaapurin joukkueita vastaan. Sekä kotona että vieraissa ruotsalaisjoukkueet ovat usein joutuneet kokemaan RoKin vahvuuden. Onnistujia on ollut monia, joista yhtenä mainittakoon kovia pisteitä takoneet Jarkko Harjula ja Julius Hermonen. Karjalainen nostaa kuitenkin maalivahtiosaston Paavo Hölsän johdolla joukkueen selkärangaksi.

”Maalivahdit tulevat aina olemaan ratkaisupelaajia. Ihan sama mikä joukkue, niin maalivahti- ja puolustuspeli ovat ratkaisevia tekijöitä. Hyvin puolustetaan ja toivotaan, että joku räppää aina jonkun maalinkin.”

Pohjoisimman sijainnin takia RoKin vieraspelimatkat ovat hyvin pitkiä. Minkälainen joukkue Rovaniemellä on käsissä matkustamassa pitkiä bussimatkoja läpi pitkän kauden?

”Hyvin työteliäs ja urheilullinen. Nämä ovat tietysti aina semmoisia valmentajien jargoneita, mutta varmaan vähän tuo pohjoinen sijaintikin vaikuttaa siihen, että pelaajien täytyy olla urheilijoita ja pystyä palautumaan.” 

RoKi haluaa kasvattaa pelaajia vielä korkeammille tasoille ja menestyä siinä samassa. Päävalmentaja ei lähde kuitenkaan maalailemaan isoja tulostavoitteita, vaan suhtautuu maltilla alkavaan kauteen.

”Hyvin paljon kuitenkin on semmoisia kysymysmerkkejä vielä itselle. Emme ole hirveästi vielä pelanneet muita Mestis-joukkueita vastaan. Hyvin mielenkiinnolla ensi perjantain sarja-avausta odottaa. Vähän uusi asia itselle ja joukkueelle. Toki IPK:ta vastaan aloitetaan ja se on tullut meille jo tutuksi. Sen jälkeen onkin vähä mysteeri, minkälaisia joukkueita tulee vastaan.”

Seuraa häntä: Jarkko Harjula

23-vuotias laituri on ollut hurjassa vireessä kauden alussa. Harjoituspeleissä pisteitä on syntynyt kiivaaseen tahtiin ja Suomen Cupin kaksi otteluakin tuottivat kolme maalia ja kaksi syöttöpisteitä. Kesken viime kauden Rovaniemelle siirtynyt Harjula oli jo viime kaudella tehokas lappilaisten paidassa, kun hän teki 23 ottelussa 10+12=22. Harjula on vahva ehdokas jopa pistepörssin kärkikahinoihin.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Riccardo Sartori (Lugano, laina)

+ Julius Hermonen (Kärpät, laina)

+ Eemeli Heikkinen (Peliitat)

+ Aleksi Poikola (Wichita Falls Wildcats)

+ Tino Metsävainio (Hokki)

 

- Juhani Tamminen (Ilves)

- Jussi Pelto-Arvo (Kiekko-Vantaa)

- Mikko Männistö (Asplöven HC)

- Mika Huhtasalo (SaPKo)

- Markus Neva-Aho (Peliitat)

 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next