Kapteeni Laakso haaveilee mitalipeleistä kasvattajaseurassaan

LeKi lähtee alkavaan kauteen parantamaan viime kauden yhdeksättä sijaansa.

LeKi

Päävalmentaja: Miikka Kuusela

Kapteeni: Sami Laakso

Viime kaudella: Runkosarjan 9.

Lempäälässä valmistaudutaan alkavaan kauteen maltillisesti kevättä kohti rakentaen omaa juttua. LeKi jäi viime kaudella niukasti ulos pudotuspeleistä. Tulevana keväänä ei varmasti haluta saman tempun toistuvan.

LeKissä on perinteisesti ollut pelaajaliikenne vilkasta varsinkin Tampereen Liigaseurojen ja HPK:n kanssa. Yhteistyöt jatkuvat tälläkin kaudella, mutta pelkästään lainapelaajilla joukkue ei missään nimessä hengitä.

”Koko ajan pyrimme siihen, että meillä on se tietty runko siinä. Tietysti yksittäisiä lainojakin tulee. Meidän yksi tehtävä on Hämeen alueen ja Pirkanmaan alueen huippukiekon kehittäminen. Ennen kaikkea kuitenkin joukkueen ydin pitää olla vahva”, LeKin pääkäskijä Miikka Kuusela sanoi.

Yksi tärkeä palanen joukkueeseen kiinnitettiin aivan kauden alla, kun Liigastakin tuttu sentteri Antti Kangasniemi liittyi LeKin joukkueeseen. Myös Ossi Pellinen tuo arvokasta kokemusta palatessaan Lempäälään. Kapteeni Sami Laakso on hankinnoista mielissään.

”Nyt meille on tullut Kangasniemen Antti mukaan vahvana persoonana. Lisäksi siellä on Pellisen Ossia ja Välimaan Tommia ja kumppaneita. Kokeneita ja urheilullisia jätkiä. Sitten on nuoria ja todella tavoitteellisia, jotka yrittävät päästä urallaan eteenpäin. Yritetään olla suoraselkäisiä ja uskotaan omaan hommaan.”

Laakso itse pelasi menneen sesongin tehopisteiden valossa paremmin kuin koskaan ennen. Kahteen suuntaan ansiokkaasti ahkeroiva hyökkääjä sanoo kuitenkin johtavansa enemmän esimerkillä kuin mättämällä maaleja.

”En ole vielä lähtenyt sovittelemaan kultakypärää päähäni. Viime kaudella pääsin pelaamaan ehjänä, niin tuli onneksi muutama onnistuminenkin. Pääsääntöisesti se on kuitenkin sitä arjen työtä. Yrittää näyttää esimerkkiä semmoisesta intohimosta. Välillä mennään ehkä pää edellä laitaankin. Semmoista tietynlaista hulluuttakin on ehkä siinä mukana”, Laakso naurahti.

LeKin kasvatilla on selkeät haaveet tulevaan kauteen.

”Olisi hieno päästä haistelemaan niitä mitalipelejä. Itse olen Lempäälästä kotoisin, niin olen joskus niitä ollut katsomassa, mutta en ole päässyt kokemaan niitä askissa.”

Seuraa häntä: Ukko-Pekka Luukkonen

18-vuotias huippulupaus on Lempäälässä lainalla HPK:sta. Luukkosta pidetään yhtenä maan lupaavimmista maalivahdeista, jonka tulevaisuuden odotetaan olevan NHL:ssä. Tästä syystä Luukkonen on äärimmäisen mielenkiintoinen nimi Mestikseen. Buffalon 2.kierroksen varaus johdatti Suomen alle 18-vuotiaat maailmanmestaruuteen vuonna 2016.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Antti Kangasniemi (Asplöven HC)

+ Santeri Arousva (Jokipojat)

+ Ossi Pellinen (Jokipojat)

+ Ukko-Pekka Luukkonen (HPK, laina)

+ Anton Ollikainen (Hokki)

 

- Jimi Kuronen (SaPKo)

- Janne Seppänen (Peliitat)

- Matias Haaranen (TUTO Hockey)

- Niclas Lucenius (?)

- Anton Levtchi (Tappara)

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next