Kiekko-Vantaa - killuuko tällä kaudella kaulassa kultaa?

Viime kauden hopeamitalistit haluavat ottaa vielä yhden stepin ylöspäin.

Kiekko-Vantaa

Päävalmentaja: Pasi Arvonen

Kapteeni: Pekka Niemimaa

Viime kaudella: Hopeaa, runkosarjan 3.

Kiekko-Vantaa siirtyy kahden Simo Mälkiän päävalmentajakauden jälkeen Pasi Arvosen aikaan. Aikaisemmin kolmena kautena HPK:n päävalmentajana toiminut Arvonen on kokenut valmentaja, joka yrittää johdattaa viime kauden hopeamitalistin tällä kaudella vielä yhden sijan korkeammalle asti.

”Joukkuetta on pyritty vahvistamaan vielä siitä, mitä se viime vuonna oli. Vaatimustasoa ja urheilullisuutta on nostettu. Sitä kautta lähdetään hakemaan kirkastusta.”

Kiekko-Vantaa oli jo viime kaudella kovatasoinen nippu, mutta joukkue tuntuu vain vahvistuneen entisestään täksi kaudeksi. Tulosyksiköissä joukkue ei kokenut suuria menetyksiä vielä ilman seuraa olevan Toni Leinosen lisäksi. Joukkue on puolestaan haalinut riveihinsä Mestiksessä jo kyntensä näyttäneitä kovan luokan pelimiehiä, kuten Juuso Perttilän Peliitoista ja Janne Kivilahden Espoo Unitedista. Voidaankin helposti sanoa, että lohipaidat lähtevät sarjaan yhtenä ennakkosuosikeista.

Vasta elokuussa jatkosopimuksen sorvannut Pekka Niemimaa valittiin joukkueen kapteeniksi. Kookas sentteri on ollut tyytyväinen Vantaalla.

”Hommat hoidetaan Vantaalla erittäin hyvin. Olosuhteet ovat hyvät ja kaikin puolin paketti on Mestis-tasolle erittäin hyvä”, Niemimaa myhäili Mestiksen avausinfossa.

Kapteeni lähtee luottavaisena uuteen kauteen ja tiedostaa myös nipun olevan Mestikseen todella laadukas. Viime kauden hopean kirkastaminen on joukkueelle ykköstavoite myös Niemimaan mielestä.

”Sitä lähdetään kirkastamaan. Sopivasti on mielestäni ollut vaihtuvuutta, kokemusta ja nuoria jätkiä. Mielestäni on hyvä, että tosi monella on jo miesten pelejä Mestiksessä alla. Varmasti moni tulee ottamaan steppejä eteenpäin.”

Seuraa häntä: Atte Mäkinen

Mäkisen kaksoset pelasivat jo viime kaudella Kiekko-Vantaassa, mutta olivat lainapelaajina Jokereista. Nyt veljekset pelaavat Kiekko-Vantaan sopimuspelaajina tällä kaudella. Atte Mäkinen oli viime kaudella lohipaitojen tärkeimpiä pelaajia pudotuspeleissä. 14 pudotuspelikamppailussa tehot 6+5=11 tehnyt taitava hyökkääjää tahtoo varmasti jatkaa siitä mihin viime keväänä jäi.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Janne Kivilahti (Espoo United, lainalla Jokereista)

+ Jussi Pelto-Arvo (RoKi)

+ Juuso Perttilä (Peliitat)

+ Juha Tarkkanen (Espoo United)

+ Miro Mäkinen, Atte Mäkinen, Jani Kautto (Jokerit, viime kaudella jo lainalla joukkueessa)

 

- Lassi Raitanen (Jokipojat)

- Iiro Sulin (IPK)

- Lasse Uusivirta (Hannover Indians)

- Toni Leinonen (?)

- Teemu Väisänen (Jokipojat)

 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next