Sarjanousija Ketterässä painetaan hommia into piukassa

Itärajalta puhaltaa uusia tuulia täydellä höyryllä, kun Ketterä valmistautuu ensimmäiseen kauteensa Mestiksessä.

Ketterä

Päävalmentaja: Maso Lehtonen

Kapteeni: Jarno Lippojoki

Viime kaudella: Suomi-sarjan voitto

Imatran Ketterä on sarjanousijana eittämättä yksi alkavan kauden mielenkiintoisimpia joukkueita Mestiksessä. Suomi-sarjaa dominoinut Ketterä on ollut jo harjoitusotteluissa vahvalla pelipäällä.

Syyt Ketterän vahvaan tulemiseen löytyvät päävalmentaja Maso Lehtosen mukaan seuran kovin töitä paiskivasta organisaatiosta.

”Siellä on hyvät taustatyöt. Urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen etunenässä mukana. Lisäksi Mikko Partanen ja Rinkisen Jallu ja kumppanit ovat ottaneet useampi vuosi sitten härkää sarvista ja ruvenneet hommiin ja kasvattaneet ammattimaisempaa toimintaa. Jarno Mensonen teki aikaisempana valmentajana hyvää työtä Suomi-sarjassa. Kaupunki ja yritykset ovat hyvin mukana, toiminta ja puitteet ovat hyviä.”

Lehtonen on 29-vuotiaana Mestiksen nuorin tämän hetkisistä päävalmentajista. Hän odottaakin jo vesi kielellä uutta haastetta.

”Siinä on haastetta tietysti. Hieno jännitys päällä koko ajan. Meillä on hieno valmennustiimi. Hyvä tuki päällä ja yhdessä rakennetaan sitä. Lisäksi on jonkin verran kokeneempia pelaajia, joiden kanssa tehdään yhdessä päätöksiä ja rakennetaan sen näköistä toimintaa, että voisi menestyäkin. Joka päivä, kun mennään hallille, niin koitetaan haastaa itseämme, jos vastustaja ei silloin tule sinne paikalle. Uskon, että siitä tulee ihan hyvä soppa tänä vuonna.”

Sarjanousun varmistuttua Ketterä ei jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan hankki nopeasti kovan profiilin pelaajia joukkuetta vahvistamaan. Ehkä tärkein yksittäinen hankinta tehtiin maalivahtiosastolle, kun kokenut Jere Myllyniemi kirjoitti yksivuotisen sopimuksen Ketterän kanssa. Liukkaita laitureita joukkueeseen tuli muun muassa Santeri Vuotin ja Joona Jääskeläisen hankintojen myötä. Lisäksi Ketterässä viime kaudella loistaneista pelaajista valtaosa jatkaa joukkueen riveissä, kuten Tomi Iso-Mustajärvi ja Suomi-sarjassa viime kaudella 69 pistettä tehnyt Jesse Juntheikki.

Ketterän kapteeni Jarno Lippojoki on seuran oma kasvatti. Kokenut puolustaja on kolunnut Liigakaukaloitakin urallaan satojen ottelujen edestä. Nyt kapteeni on innoissaan mahdollisuudesta pelata kasvattajaseuransa paidassa Mestistä. Hänen mukaansa Imatran kiekkobuumi on nähtävissä.

”Kaupunki on hyvin mukana. Kyllä se siellä vähän näkyy. Toivottavasti saadaan hyvä startti ja pelit lähtevät kulkemaan hyvin, niin ehkä se vielä kasvaa.”

Seuraa häntä: Jere Myllyniemi

Konkarimaalivahti Jere Myllyniemi oli kova kaappaus Ketterältä maalinsa suulle. 34-vuotiaalla Myllyniemellä on vyöllään satoja otteluita Liigasta ja myös Ruotsin kaksi ylintä sarjatasoa ovat tulleet tutuiksi. Myllyniemi on yksi tärkeimmistä palasista sarjanousijan matkalla kohti Mestiksen kärkeä.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Jere Myllyniemi (HIFK)

+ Santeri Vuoti (Ilves)

+ Samuli Tanhua (Hokki)

+ Jere Laine (Peliitat)

+ Joona Jääskeläinen (SaiPa)

 

- Ondrej Mikula (HK Dukla Trencin)

- Renars Demiters (Lyon)

- Reko-Pekka Riihinen (Hunters)

- Olli Julkunen (?)

- Jesse Lindsten (PEPO)

 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next