Espoo United - myrskyn jälkeen kirkastamaan pronssia

Kesällä kovassa pyörityksessä ollut Espoo United lähtee kauteen kaikesta huolimatta yhtenä sarjan ennakkosuosikeista.

Espoo United

Päävalmentaja: Niko Marttila

Kapteeni: Jiri Veistola

Viime kaudella: Pronssia, runkosarjan 5.

Espoo United lähtee kauteen uuden päävalmentajan johdolla. Espoolaisen juniorikiekon pitkäaikainen valmentaja Niko Marttila pääsee nyt näyttämään kykynsä Mestiksessä. Marttila tuntee espoolaisen jääkiekon todella hyvin ja tunsi osan pelaajista jo ennen kuin astui päävalmentajan tontille. 

Kesä on ollut Espoossa hyvin vaiherikas. Seura on ollut lehtien otsikoissa kaukalon ulkopuolisten syiden takia. Voisi kuvitella, ettei tilanne ole ollut helpoimmasta päästä tuoreelle valmentajalle tai pelaajille. Lisäksi otsikot ovat vieneet huomion pois Espoon laadukkaasta juniorityöstä.

”Paljon meillä on pyörinyt negatiivista tässä Espoon ympärillä pyörinyt, mutta fakta on kuitenkin, että viime vuonna varattiin kuusi pelaajaa, jotka ovat pelanneet meillä vähän pidempään kuin yhden vuoden. Sitten on vielä samasta ikäluokasta Ylösen Jesse. Kuitenkin ihan laadukasta hommaa siellä tehdään kaikesta huolimatta”, Marttila muistutti.

United on hankkinut laadukkaita pelaajia alkavan kauden miehistöönsä. Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi valittu Rasmus Tirronen pakkasi kesällä kamppeensa ja otti suunnaksi Turun, kun TPS haali raamikkaan veskarin itselleen. United sai kuitenkin tilalle kovan korvaajan, kun kokenut Mika Norja teki sopimuksen espoolaisseuran kanssa.

Myös takalinjoille joukkue sai nimekkään taitoniekan, kun viime kaudella Hermeksessä huippukauden pelannut Miika Franssila tarttui Unitedin haaviin. Mestiksen all stars -kentälliseen valittu Franssila teki viime kaudella hurjat tehot 4+37=41.

Franssilan ja Norjan kaltaisten huippuvahvistusten myötä Espoossa on varmasti odotukset korkealla alkavaa kautta ajatellen kaikesta huolimatta.

”Pyrimme pelaamaan luisteluvoittoista peliä ja vahvaa kiekollista peliä. Toivotaan, että se johtaa hyvään lopputulokseen”, Marttila sanoi sen konkreettisempia tavoitteita asettamatta.

Seuraa häntä: Jesse Ylönen

Espoolaisen juniorikoulun helmi. Vasta 17-vuotias laituri on ehdottomasti yksi sarjan mielenkiintoisimpia nimiä, sillä Ylösestä povataan ensi kesän varaustilaisuuteen kahden ensimmäisen kierroksen valintaa, mikäli kausi menee nappiin. Oikea käsi alhaalla pelaavan Ylösen nopeat jalat ja äärimmäisen pehmeät kädet tekevät hänestä alati vaarallisen pelaajan.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Miika Franssila (Hermes)

+ Juuso Forsström (SaPKo)

+ Waltteri Hopponen (HPK)

+ Mika Norja (Jukurit)

+ Aleksi Rutanen (TUTO Hockey)

 

- Janne Kivilahti (Jokerit, lainalla Kiekko-Vantaassa)

- Juha Tarkkanen (Kiekko-Vantaa)

- Emil Oksanen (Regina Pats)

- Rasmus Tirronen (TPS)

- Markus Piispanen (HDD Jesenice)

 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next