Nokialla olosuhteet kunnossa - Pyry lähtee isoin odotuksin Suomi-sarjaan

Pyry lähtee suurin odotuksin viikonloppuna käynnistyvään Suomi-sarjaan. Joukkue haluaa viime kauden tapaan olla mukana kärkikahinoissa keväällä.Suomi-sarjan otteluohjelma löytyy TÄSTÄ.

Nokialla olosuhteet kestävät vertailun Mestis-paikkakuntien kanssa ja pitkäjänteiseen tekemiseen on panostettu. Jäähallin viereen valmistui elo-syyskuun vaihteessa upouusi harjoitushalli, ja molemmat hallit ovat jatkuvasti kovassa käytössä. Toiselle jäähallille oli pitkään iso tilaus ja nyt huutoon on vastattu.


Jäähallien välitilaan on rakennettu muun muassa kuntosali sekä venyttelysali painimattoineen ja peileineen. Tämän kauden joukkueen kokoamisessa on keskitytty hankkimaan sellaisia pelaajia, jotka ovat valmiita harjoittelemaan laadukkaasti ja myös määrällisesti paljon.

Pyryn junioritoiminta on aktiivista, kirkkaimpana helmenä nuoremmat B-juniorit, jotka pelaavat SM-sarjaa. Nokialaisten toimitusjohtaja Pekka Palonen (kuvassa) on mielissään kaikesta tästä kehityksestä ja yhteisöllisyydestä.

”Nuorempien B-junnujen valmentajana toimii pitkän linjan nokialainen Tomi Pylvänäinen, joka lopetti pitkän uransa viime kauteen Pyryssä. Tällaista jatkuvuutta tarvitaan, että saadaan vanhoja pelaajia mukaan toimintaan ja rakentamaan seurakulttuuria. Olosuhteet täällä ovat parantuneet dramaattisesti ja ne ovat nyt huippuluokkaa. Olemme halunneet joukkueeseemme urallaan eteenpäin meneviä pelaajia - ikään katsomatta”, kommentoi Palonen.

Pala palalta rakennettu organisaatio

Nokialla ollaan pyritty rakentamaan sellaisia malleja, joissa Pyryllä olisi mahdollista tarjota pelaajille työ- ja opiskelupaikkoja Pirkanmaan seudulta.

”Tavoitteena on, että pelaajat voisivat pelaamisen ohella rakentaa itselleen ammatin oppisopimuksien kautta. Jatkuvasti on uusia yhteistyökeskusteluja käynnissä ja suunta on oikea.”

Nokialla halutaan kasvattaa yhteisöllisyyttä ja joka vuosi yhä usempi nokialainen yritys lähtee yhteistyökumppaniksi. Pyry tekee myös tiivistä yhteistyötä nokialaisen kehitysvammaisten toimintakeskus Hempankaaren kanssa.

Yhteistyössä Nokian lukion ja Tredun kanssa Pyryn A- ja B-junioreille on perustettu oma akatemia, jolla on aamujäät pari kertaa viikossa. Aamujäitä vetää Pyryn päävalmentaja Sami Karppinen.

Karppinen on kova luu nuorten pelaajien kehittämisessä koko Suomenkin mittakaavassa. Mies on voittanut urallaan KalPan valmentajana A-juniorien Suomen mestaruuden ja hän on valmentanut monta pelaajaa aina liigaan asti.

Pyryssä Karppinen peluuttaa puolustajat ja apuvalmentaja Janne Ojanen peluuttaa hyökkääjät. Aivan, maailmanmestari Janne Ojanen. Nyt jo kolmatta kauttaan Pyryn valmennuksessa toimiva Ojanen on tuonut valtavasti tietotaitoa joukkueeseen ja myös oma poika, Oskari Ojanen, pelaa Pyryssä. Taitava sentteri, tietenkin.

”Meillä on rosterissa paljon hyviä jätkiä, joiden arvo tulee nousemaan kauden aikana. Kasvua tullaan näkemään. Pelillisesti nousu on todella kovan työn takana ja täysillä yritetään olla kärjessä. Koko ajan olemme kehittäneet tätä organisaatiota ja pyrimme jatkuvasti kehittymään niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin”, päättää Palonen.

Suomi-sarja käynnistyy lauantaina 23. syyskuuta. Pyry kohtaa avausottelussa kotihallissaan Riemun. 
Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next