Suomi-sarja käyntiin lauantaina!

Suomi-sarja käynnistyy lauantaina täydellä kahdeksan ottelun kierroksella. Lue mitkä joukkueet ovat mukana ja miten tänä vuonna pelataan!

Näin pelataan

Suomi-sarjan sarjajärjestelmä kokee alkavalle kaudelle muutoksen.

Aluksi kaikki sarjan 16 joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan keskenään. Tämän jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat ylempään loppusarjaan ja loput kymmenen joukkuetta alempaan loppusarjaan.

Ylemmässä loppusarjassa pelaavat joukkueet pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Alemman loppusarjan joukkueet puolestaan pelaavat yksinkertaisen sarjan keskenään. Näin halutaan varmistaa parhaiden joukkueiden tasokkaat pelit kevään Mestiksen karsintoja varten.

Kaikki ylemmän loppusarjan joukkueet, sekä alemman loppusarjan kaksi parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Pudotuspelien paras joukkue karsii paikasta sarjaporrasta ylemmäs Mestiksen heikoiten sijoittunutta joukkuetta vastaan ja pudotuspelien toiseksi paras joukkue Mestiksen toiseksi heikointa joukkuetta vastaan.

Alemman loppusarjan sijoille 3.-6. päätyneet joukkueet lopettavat kautensa alempaan loppusarjaan. Alemman loppusarjan sijoille 7.-10. päätyneet joukkueet puolestaan pelaavat putoamiskarsintaottelut paras viidestä -menetelmällä. Otteluparien häviäjät joutuvat karsimaan paikasta Suomi-sarjaan II-divisioonasta tulevien lohkovoittajien kanssa.

Mukana olevat joukkueet

 

AIK/Laser HT

Paikkakunta: Oulu

Viime kausi: Runkosarjan 5.

Päävalmentaja: Jari Lehto

Seuraa häntä: Mikko Tauriainen

23-vuotias Mikko Tauriainen oli viime kaudella Uleåborg AIK:n tehokkain pelaaja. Oululaislähtöinen taituri oli joukkueen hyökkäyspelin sielu tehden 36 otteluun tehopisteet 13+24=37. Viidessä puolivälieriottelussa ruuti oli kuivempaa, kun niissä syntyi vain yksi maali. Tauriaiselle jäi varmasti hampaankoloon täksi kaudeksi tuosta sarjasta. 

 

D-Kiekko

Paikkakunta: Jyväskylä

Viime kausi: Runkosarjan 9.

Päävalmentaja: Jari Tapper

Seuraa häntä: Joona Peränen

Hyökkääjä Joona Peränen on mielenkiintoinen lisänimi D-Kiekon rosteriin. Viime kaudella Peränen keskittyi aivan muuhun kuin jääkiekkoon, sillä avauskierroksella 27 vuotta täyttävä laituri oli koko kauden pelaamatta. Tuota ennen hän pelasi kaksi kautta Mestistä KeuPa HT:n riveissä, jossa syntyi myös mukavasti tehoja. Viimeisimmällä pelaamallaan kaudella hän iski 25 pelissä 10 kertaa kiekon rysään.

 

FPS

Paikkakunta: Forssa

Viime kausi: Runkosarjan 4.

Päävalmentaja: Asko Rantanen

Seuraa häntä: Jeffrey Lawman

Laitilassa syntynyt Jeffrey Lawman on mielenkiintoinen nimi FPS:n nuoren ryhmän hyökkäyksessä. 22-vuotias Lawman iski viime kaudella 21 ottelussa 24 pistettä forssalaisille, mutta siirtyi kesken kauden Ranskan 3.korkeimmalle sarjatasolle Cergyn riveihin. Siellä hän ehti tehdä 11 ottelussa kuusi maalia. Nähtäväksi jää, jäikö pitkänhuiskealle hyökkääjälle lisää maalinteko-oppia käteen patonkimaasta.

 

Haukat

Paikkakunta: Järvenpää

Viime kausi: Nousi II-divisioonasta Suomi-sarjaan

Päävalmentaja: Sami Helenius

Seuraa häntä: Sami Helenius

Legendaarinen puolustajakolossi Sami Helenius on jättänyt jo peliuran taakseen, mutta luistimet ovat vaihtuneet fläppitauluun. Helenius on pelaajauransa jälkeen toiminut mm. Viron nuorten maajoukkueen päävalmentajana ja Jokereiden C-junioreiden apuvalmentajana. Mielenkiintoista nähdä minkälaista jääkiekkoa kovana poliisina pelaajaurallaan tunnettu Helenius tulee peluuttamaan sarjanousijan päävalmentajana.

 

HCIK

Paikkakunta: Kaarina

Viime kausi: Runkosarjan 10.

Päävalmentaja: Ilkka Saarela

Seuraa häntä: Jesse Virtanen

26-vuotias Jesse Virtanen on tunnettu viihdyttävänä voimahyökkääjänä. Veljensä Jonne Virtasen tapaan voi tarvittaessa veljeksistä myös nuorempi tiputtaa hanskat, mikäli joukkuetovereita kohdellaan väärin kaukalossa. Viime kaudella tuota ei kuitenkaan tarvinnut juurikaan tehdä, sillä Virtanen keräsi vain 16 jäähyminuuttia. 25 ottelussa syntyi lisäksi mukavat tehopisteet 10+9=19.

 

Hokki

Paikkakunta: Kajaani

Viime kausi: Tippui talousvaikeuksien takia Mestiksestä Suomi-sarjaan

Päävalmentaja: Jukka Niiranen

Seuraa häntä: Jarkko Heikkinen

Todellinen Hokki-ikoni Jarkko Heikkinen tekee paluun kaukaloihin kahden vuoden tauon jälkeen. Heikkisen kaksi viime kautta jäivät väliin loukkaantumisen takia, mutta nyt 39-vuotiaan puolustajan pitäisi olla jälleen pelikunnossa. Heikkinen on ainoa pelaaja, jonka paita on jäädytetty Hokin kotiareenan kattoon.

 

Hunters

Paikkakunta: Porvoo

Viime kausi: Runkosarjan 6.

Päävalmentaja: Tero Määttä

Seuraa häntä: Nikke Kettukangas

Hunters sai takalinjoilleen yli 200 ottelun verran Mestis-kokemusta, kun Nikke Kettukangas siirtyi joukkueen riveihin tulevaksi kaudeksi. Viime kauden Kettukangas pelasi Espoo Unitedissa ja sitä ennen kaksi kautta kului SaPKon riveissä. Kaudella 2011-2012 Espoo Bluesin A-juniorien kapteeninakin toimineelle kiekolliselle puolustajalle lyötiin heti täksi kaudeksi varakapteenin A-kirjain rintaan. 

 

JHT

Paikkakunta: Kalajoki

Viime kausi: Runkosarjan 2.

Päävalmentaja: Joni Petrell

Seuraa heitä: Espon veljekset

Jesse Espo hyppää suoraan Liigasta Suomi-sarjakaukaloihin. Viime kausi sujui pääosin KooKoon A-junioreissa, mutta myös Liigan puolelta hyökkääjän vyölle kertyi kahdeksan ottelua. Jessen veli, Jere Espo pelasi jo viime kaudella JHT:n riveissä. Jere oli yksi joukkueen tehokkaimpia hyökkääjiä ja pistetehtailu on jatkunut Suomen Cupissa, jossa hän oli JHT:n paras pisteidentekijä. Istuttaako päävalmentaja Joni Petrell veljekset samaan kentälliseen?

 

Karhu HT

Paikkakunta: Pori

Viime kausi: Runkosarjan 15.

Päävalmentaja: Vjaceslavs Fanduls

Seuraa häntä: Antti Mäkilä

Isokokoinen laituri on monille jääkiekon seuraajille tuttu Porin Ässien ja Oulun Kärppien paidasta. Mäkilälle povattiin aikoinaan Porissa valoisaa tulevaisuutta Liigassa, mutta loukkaantumiset ovat piinanneet miestä. 177 Liigaottelun kokemuksella varustettu Mäkilä ei pelannut viime kaudella lainkaan, mutta tekee nyt paluun kaukaloihin Karhu HT:n paidassa. Mielenkiintoinen nimi Suomi-sarjaan ehdottomasti.

 

KOOVEE

Paikkakunta: Tampere

Viime kausi: Runkosarjan 7.

Päävalmentaja: Jyrki Rantala

Seuraa häntä: Antti Hildén

Kokenut Antti Hildén takoi viime kaudella Suomi-sarjassa hillittömät tehot 27+51=76, joilla irtosi ylivoimainen pistepörssin voitto. Viime kaudet Hildén on pelannut paikallisvastustaja Nokian Pyryn paidassa, mutta täksi kaudeksi hän vetää KOOVEEn pelinutun ylleen. Sanomattakin selvää, että 36-vuotiaan laiturin menetys oli kova isku Pyrylle ja lottovoitto KOOVEElle.

 

Muik Hockey

Paikkakunta: Uusikaarlepyy

Viime kausi: Nousi II-divisioonasta Suomi-sarjaan

Päävalmentaja: André Smulter (pelaajavalmentaja)

Seuraa häntä: Artem Gornostajev

Virolaishyökkääjä Artem Gornostajev on Muik Hockeyn kaikkien aikojen paras pistemies. Viron maajoukkuehyökkääjä on pelannut joukkueen riveissä jo kaudesta 2011-2012. Parhaimmalla kaudellaan hän iski II-divisioonassa kaudella 2013-2014 Muik Hockeylle 100 pistettä 31 runkosarjan ottelussa. Nyt 24-vuotias laituri pääsee mittaamaan ensimmäistä kertaa tasoaan sarjaporrasta ylempänä.

 

Pyry

Paikkakunta: Nokia

Viime kausi: Runkosarjan 3.

Päävalmentaja: Sami Karppinen

Seuraa häntä: Peteris Pujats

Viikon päästä 27 vuotta täyttävä latvialaissentteri Peteris Pujats on Suomi-sarjaa seuraaville tuttu nimi JHT:n ja IPK:n riveistä vuosilta 2012-2016. Viime kaudella Pujats ei pelannut lainkaan, mutta nyt 190-senttinen ja 100-kiloinen sentteri palaa Suomi-sarjakaukaloihin Nokian Pyryn riveissä. Pujatsilla on palkintokaapissaan kotimaansa kultainen mestaruusmitali kaudelta 2010-2011.

 

Riemu

Paikkakunta: Jyväskylä

Viime kausi: Runkosarjan 11.

Päävalmentaja: Simo Luukkainen

Seuraa häntä: Markus Rämä

Kokenut 31-vuotias Markus Rämä on ehtinyt pelata monissa seuroissa uransa aikana. Pääosin SaiPan kasvatti on viilettänyt kotimaan kaukaloissa, mutta yksi ulkomaankomennuskin löytyy kaudelta 2013-2014, kun hän kävi Cardiff Devilsin riveissä pelaamassa 16 ottelua Iso-Britannian pääsarjaa. Viime kaudella Rämä oli Riemun paras pistemies yhdessä Iiro Junnilan kanssa. 24 ottelussa syntyi komeat tehot 18+17=35.

 

S-Kiekko

Paikkakunta: Seinäjoki

Päävalmentaja: Janne Saarenpää

Viime kausi: Runkosarjan 12.

Seuraa häntä: Jaska Ojanperä

Jaska Ojanperä oli viime kaudella S-Kiekon paras pistemies tehopistein 22+13=35. Erikoiseksi tilaston tekee Ojanperän pelipaikka. 36 pelissä 22 maalia on puolustajalle kova lukema, oli sarjataso mikä tahansa. Ojanperä haki täksi kaudeksi paikkaa try-outilla Kokkolan Hermeksestä, mutta ei onnistunut vakuuttamaan seurajohtoa, vaikka iski maalin Hermeksen ainoassa Suomen Cupin ottelussa. Näin ollen Ojanperä palasi tuttuun joukkueeseen johdattamaan S-Kiekkoa kohti Suomi-sarjan kärkipäätä.

 

Titaanit

Paikkakunta: Kotka

Viime kausi: Runkosarjan 8.

Päävalmentaja: Mika Piispanen

Seuraa häntä: Santeri Kunttu

Santeri Kunttu oli viime kaudella Titaanien paras pistemies yhdessä Aapo Lampisen kanssa. Lampisen vedettyä hokkarit naulaan, nousee Kuntun rooli nuoren joukkueen pisteidentekijänä entistä isompaan arvoon. Suomen Cupissa 23-vuotias laituri iski kahdessa pelissä kolme pistettä, joten alku ainakin on ollut hyvä.

 

VG-62

Paikkakunta: Naantali

Viime kausi: Runkosarjan 13.

Päävalmentaja: Juha Pulli

Seuraa häntä: Samuli Valvisto

Tunnollisesti molempiin suuntiin pelaava sentteri palaa TUTOsta Naantaliin. Valviston uran kohokohdaksi voi nostaa kauden 2014-2015, jolloin hän pelasi Kiekko-Vantaan riveissä C-kirjain rinnassaan 33 ottelua, tehden niissä tehopisteet 6+11=17. Rauman Lukon kasvatin merkitys VG-62:lle tulee varmasti olemaan iso tämän kauden Suomi-sarjassa.

 

Otteluohjelmaan pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next