Suomen Cupin jännittävät välierät: TUTO-EU ja SaPKo-IPK

Suomen Cup huipentuu ensi viikon perjantaina pelattavaan finaaliin. Tänään selviää ketkä tulevassa finaalissa pelaavat.

Turussa välierässä kohtaavat TUTO Hockey ja Espoo United. Molemmat joukkueet olivat vakuuttavia puolivälierissä. TUTO kaatoi kotikentällään LeKin selvin lukemin 6-2, kun taas Espoo United höykytti Suomi-sarjaa pelaavaa S-Kiekkoa peräti 11-1. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti harjoitusotteluiden merkeissä molempien joukkueiden kotiluolissa. Molemmille merkattiin vierasvoitot kyseisistä otteluista.

TUTOn tehokkaimpia Suomen Cupissa ovat olleet ex-sapkolainen Matias Lehtonen sekä tällä viikolla joukkueen kapteeniksi valittu Hannu Kuru

Unitedilta puuttuu tänään kokoonpanostaan espoolaisten paras pistemies Suomen Cupin otteluissa, kun puolustaja Bernard Isiguzo ei pelaa. Sen sijaan kuusi pistettä mieheen tehneet Matias Nisula ja Olli Iisakka hyökkäävät joukkueen kolmoskentässä.

Savonlinnassa finaalipaikkaa hamuavat kotijoukkue SaPKo ja vierailija IPK. Puolivälierissä JHT kiusasi SaPKoa kahden erän verran, mutta päätöserän viisi maalia takasivat pässilaumalle selvän 2-7-voiton.

Laajasta pistemiesten rintamasta voi nostaa esiin Jaakko Lantan, joka on ollut harjoituspeleissä kovassa lyönnissä. Myös Turusta lainatun Oskari Siikin pistetehtailu on ollut toiveita herättävää. Siikiltä ja kumppaneilta tarvitaankin tehoja, sillä isänniltä puuttuu riveistään tärkeä palanen, kun viime kaudella 23 maalia paukuttanut Rasmus Hämäläinen lainattiin KooKooseen. 

IPK on ottanut makeita voittoja matkallaan neljän parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä Otto Huttunen ratkaisi ottelun RoKia vastaan 12 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Myös puolivälierissä saatiin odottaa ratkaisua viimeiselle minuutille asti, kun Niko Korhonen iski ratkaisevasti kiekon verkkoon tasan minuutti ennen päätösvihellystä KeuPa HT:ta vastaan.

Tatu Kokkola on ollut Suomen Cupin otteluissa IPK:n tehokkain pelaaja. Kolmessa pelissä on syntynyt tehot 2+2=4. Myös Jussi Viitanen ja Aatu Hämäläinen ovat yltäneet neljään tehopisteeseen.

Katso jännittävät välierät suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportista televisiosta, mobiilina tai selaimella Watson-palvelun avulla. Myös selaimella toimiva Fanseat näyttää ottelut suorina lähetyksinä. 

Kuva: Shaun Duncan

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next