Finaaliennakko: SaPKo - Kiekko-Vantaa

SaPKo (1.) - Kiekko-Vantaa (3.)

Mestiksen kevät huipentuu keskiviikkona alkaviin finaaleihin, joissa toisensa kohtaavat SaPKo ja Kiekko-Vantaa. Keskiviikon ensimmäinen peli pelataan Savonlinnassa.

SaPKo ja Kiekko-Vantaa aloittavat keskiviikkona viimeisen koitoksensa kohti Mestiksen mestaruutta kaudella 2016-2017. Molemmat joukkueet ovat ottaneet harppauksen eteenpäin viime kaudesta, jolloin molempien tie nousi pystyyn pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kumpikaan joukkue ei ole ollut tuttu näky finaaleissa Mestiksen historiassa. SaPKo ei ole ennen pelannut finaalipelejä ja K-Vantaakin vain kertaalleen kaudella 2002-2003.

SaPKo

SaPKo on pelannut kokonaisuudessaan vakuuttavan kauden ja hakee nyt kirsikkaa kakun päälle. Runkosarjassa joukkue oli 16 pisteen erolla kärjessä. Pudotuspeleissä joukkueen meno ei ole osoittanut hyytymisen merkkejä, vaan päinvastoin. Kahdeksasta playoffs-pelistä tuloksena on ollut kahdeksan voittoa. Ensimmäisellä kierroksella SaPKon jyrän alle jäi KeuPa HT ja välierissä Espoo United. 

SaPKon koko kauden käsittämättömässä tikissä ollut ykkösnyrkki on ollut kantava voima myös pudotuspeleissä. Runkosarjassa Teemu Lepauksen ja Jonatan Tanuksen sentterinä toimi Joona Monto. Pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa Monto kuitenkin loukkaantui. Hänen tilalleen ykkösnyrkkiin nostettu Juuso Forsström on paikannut Montoa paremmin kuin hyvin. Joukkueen kapteeni Forsström on tehnyt kahdeksaan peliin tehot 4+8=12. Ainoastaan ketjukaveri Lepaus on tehnyt enemmän pisteitä pudotuspeleissä (5+9=14).

Takalinjoja johtaa kiekollisesti taitava Casimir Jürgens. 22-vuotias HIFK:n kasvatti on pelannut todellisen läpimurtokauden. Runkosarjan 38 tehopisteen lisäksi pudotuspeleissä Jürgens on tehnyt pudotuspeleissä tehot 1+4=5.

Päävalmentaja Pasi Räsänen, SaPKo:

Mikä on ollut kevään kovan vireenne salaisuus?

”Ei kai siinä mitään ihmeellistä salaisuutta ole ollut. Joukkue on hyvin sitoutunut ja harjoitellut koko kauden. Nyt on sen ulosmittaamisen aika. Olemme pystyneet pelaamaan sitä niin sanottua omaa peliä, emmekä ole lähteneet liikaa säveltämään vastustajien mukaan. Sitä kautta olemme saaneet hyvän tuloksen.”

Mitä ajatuksia K-Vantaa herättää?

”Totta kai kunnioitusta, kun on kuunnellut Mestiksen asiantuntijoita, niin he ovat laittaneet K-Vantaan ennakkosuosikiksi tähän sarjaan. Kaikki ovat sanoneet, että siitä sarjasta TUTOa vastaan Mestiksen mestari tulee. He pelaavat hyvää jääkiekkoa ja uskon, että tulee jääkiekkoilullisesti loistavat finaalit.”

Onko Savonlinnassa näkynyt teidän menestys?

”Täällä on hyvä buumi päällä. Uskon, että ainakin kahdessa ensimmäisessä pelissä tulee olemaan tupa täynnä. Muutenkin kaupungissa näkyy positiivinen vire.”

Teille tuli finaalien alla vielä vahvistusta puolustukseen, kun Juuso Walli liittyi joukkueeseen mukaan. Mikä hänen rooli tulee olemaan?

"Me halusimme varmistaa, että meillä on riittävä määrä materiaalia. Olemme pelanneet kuudella puolustajalla, kun Matias Pulli on ollut poissa. Wallin kautta saamme vahvistusta sinne osastolle. Hän on pelannut yksitoista peliä kauden aikana meillä ja sitä samaa odotamme mitä niissäkin peleissä hän teki."

Kiekko-Vantaa

Perinteikäs Mestis-joukkue Kiekko-Vantaa pelaa toista kertaa historiassaan Mestiksen finaaleissa. Viimeksi lohipaidat nähtiin finaaleissa 14 vuotta sitten kaudella 2002-2003. Tuolloin käteen jäi hopeamitalit.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä on saanut joukkueensa kovaan lyöntiin kauden aikana. Joukkue pelasi hyvän runkosarjan ollen lopulta kolmas. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Joensuun Jokipojat sai kokea K-Vantaan kovan kevätvireen. Tuloksena suorat neljä voittoa Vantaalle. Välierissä K-Vantaan ja TUTO Hockeyn välillä nähtiin todella tasainen sarja. Lopulta kuudennessa pelissä Frank Gymer taituroi K-Vantaan finaaleihin toisen jatkoerän lopulla.

Pudotuspeleissä K-Vantaalta on löytynyt laajasti ratkaisuvoimaa. Jokereista tutut Gymer ja Atte Mäkinen ovat olleet kovassa, joiden lisäksi runkosarjan ykköstykit Julis Rantaeskolan ja Toni Leinosen johdolla ovat säestäneet nuorten hyökkääjien esiinmarssia. Lisäksi tolppien välistä on löytynyt varmuutta, eikä kannun nostaminen pitäisi jäädä ainakaan maalivahdeista kiinni. Pääosin torjuntavastuuta pudotuspeleissä kantanut Jani Kautto valittiin mm. Mestiksen maaliskuun parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi varalta löytyy kokemusta Aaro Peltosen muodossa.

Päävalmentaja Simo Mälkiä, K-Vantaa:

Teillä oli tasainen sarja TUTOn kanssa. Mihin asioihin se ratkesi?

”Tasaista oli ja muutama peli venyikin aika pitkälle. Iso juttu oli varmaan se, että saimme ne kolme ensimmäistä voittoa otettua. Aloitimme sarjan vahvasti. Pystyimme kaksi ensimmäistä peliä Turussa voittamaan. Ne olivat isoja voittoja. Pieniin asioihin ne ratkeavat. On erikoistilanteet ja maalintekotehokkuus ja maalien esto. Isossa kuvassa ratkesi kuitenkin siihen, että meillä usko tiukassa paikassa omaan tekemiseen kesti. Se oli ratkaisun avain.”

Siinä ei ehtinyt minkäänlaista pelkoa hiipimään puseroon, kun TUTO sai kavennettua sarjaa kahdella voitolla?

”Ei meillä joukkueen sisällä, mutta yllättävän paljon joukkueen ulkopuolisille ihmisille se oli yllätys. Ei se nyt pitäisi olla kenellekään yllätys, että TUTOlle saatetaan joku peli hävitäkin. Luulen, että se oli suurempi yllätys, että me menimme finaaleihin, kuin TUTOn pari voittoa. Me emme siitä hätkähtäneet. Ne olivat niin tasaisia pelejä, että tiesimme aina mistä se tulos missäkin pelissä syntyi. Ei se mikään maailmanloppu ollut, vaikka joku peli siinä hävittiinkin."

Mitä ajatuksia finaalit ja SaPKo herättää?

”Ensinnäkin loistava ja hieno juttu, että olemme päässeet finaaleihin. Vantaalla on kerran aikaisemmin pelattu finaaleja ja siitä on 14 vuotta aikaa. Kyllähän tämä on meille loistava mahdollisuus. SaPKohan on pelannut todella vahvan kauden. Aika lentoa on ollut koko runkosarja ja pudotuspelit. Yritämme heittää kapuloita heidän rattaisiin."

Missä tulee suurimmat erot pelillisissä asioissa joukkueiden välille?

”Se jää nähtäväksi. Olemme kohdanneet neljä kertaa runkosarjassa. Kolme niistä olemme hävinneet ja viimeisimmän voitimme jatkoajalla. Kolme niistä oli aika tasaisia ja tammikuussa kävimme kerran ottamassa Savonlinnassa oikein kunnolla kuokkaan. Koitetaan jostain se ero kaivaa ja meidän hyödyksi.”

Onko joukkueessa hyvä terveystilanne?

"Terveystilanne on hyvä. Eikä niistä oikein tässä vaiheessa puhuta. Kaikki pelaajat haluaa pelata ja kaikki kynnelle kykenevät laitetaan kehiin.”

Otteluohjelma:

Keskiviikko 12.4. klo 18.30: SaPKo - K-Vantaa

Perjantai 14.4. klo 18.30: K-Vantaa - SaPKo

Lauantai 15.4. klo 17.00: SaPKo - K-Vantaa

Maanantai 17.4. klo 18.00: K-Vantaa - SaPKo

Keskiviikko 19.4. klo 18.00: SaPKo - K-Vantaa (tarvittaessa)

Perjantai 21.4. klo 18.00: K-Vantaa - SaPKo (tarvittaessa)

Lauantai 22.4. klo 17.00: SaPKo - K-Vantaa (tarvittaessa)

Liput ennakkoon TICKETMASTERISTA.

Ottelut katsottavissa suorina lähetyksinä FANSEATISTA.

Kuvat: Toni Jaconelli

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next