Teemu Lepaus odottaa innolla ensimmäisiä finaalejaan

SaPKo on pelannut pudotuspelit tähän asti puhtaalla saldolla. Yksi syy siihen on ollut hyökkääjä Teemu Lepauksen upea kevätvire.

SaPKo on liitänyt kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta tappioitta. Pässipaitojen kevään ykköstykki on ollut laituri Teemu Lepaus, joka johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 5+9=14. Runkosarjassa taitava laituri oli pistepörssin kakkonen samassa kentässä pelanneen Jonatan Tanuksen jälkeen. Ketjukaverusten kemiat pelaavat kentällä ja sen ulkopuolella.

Lepaus on pelannut todellisen läpimurtokauden. Odotettavissa on, että ensi kaudella Ilveksen kasvatti pääsee näyttämään taitojaan isommissa sarjoissa. Lepaus haluaa varmasti kruunata kaksivuotisen SaPKo-taipaleensa mestaruusjuhliin. Mies itse povaa tiukkaa finaalisarjaa.

Mikä on ollut suurin syy sille, että olette pelanneet pudotuspelit puhtaalla saldolla tähän asti?

”Mielestäni koko joukkue on pelannut omalla tasollaan, eikä ole tullut notkahduksia. Olisikohan se ollut niin, että olemme kuusi minuuttia olleet yhteensä häviöllä pudotuspeleissä? Kaikki kahdeksan peliä olemme pelanneet ehjää jääkiekkoa.”

Mitä ajatuksia finaalit ja vastustaja K-Vantaa herättää?

”En ole itse pelannut ennen finaaleissa. Ne herättävät pelkkiä positiivisia ajatuksia. Hienoa päästä taistelemaan Mestiksen kannusta. Kausi on mennyt niin hienosti joukkueelta, ettei voisi parempaa finaalisarjaa odottaa. Kiekko-Vantaata vastaan oli tiukkoja pelejä runkosarjassa. Luisteluvoimainen joukkue tulee vastaan. Varmasti hieno sarja tulossa.”

Miten menestys on näkynyt Savonlinnassa?

”Kyllä se on näkynyt katukuvassa. Kaikenlaisia pässilippuja ja pässimainoksia näkyy kaupungilla. Ihmiset ovat tulleet juttelemaan. Olen huomannut eron viime vuoteen, kun täällä pelasin. Nyt on kova pöhinä kaupungilla. Menestystä on tullut, niin sillä on iso vaikutus tietysti.”

Sano yksi pelaaja, joka tulee olemaan finaaleissa aivan liekeissä.

"Ei minulla ole muuta vaihtoehtoa, kuin sanoa Jonatan Tanus. 40 maalia runkosarjaan ja taitaa olla 3-4 pudotuspeleissä. Tutkapari ja hyvä ystävä, niin ei ole vaihtoehtoja. 'Jonski' onnistuu finaaleissa!"

Kuva: Toni Jaconelli

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next