Välierät: TUTO Hockey - K-Vantaa

TUTO Hockey (2.) - K-Vantaa (3.)

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

TUTO Hockey - K-Vantaa 3-2

TUTO Hockey - K-Vantaa 1-2

K-Vantaa - TUTO Hockey 5-2

TUTO Hockey - K-Vantaa 4-0

K-Vantaa - TUTO Hockey 3-1

TUTO Hockeyn ja Kiekko-Vantaan välieräsarjasta on odotettavissa tasainen. Kaksi perinteikästä Mestis-seuraa pelasivat vahvan runkosarjan ja puolivälierissä molemmat ottivat vakuuttavat 4-0-voitot. TUTO lähetti Heinolan Peliitat kesälomille, kun taas Jokipojat sai nöyrtyä vantaalaisten käsittelyssä.

TUTOn laajasta rosterista löytyy ratkaisijoita monesta kentästä ja moneen rooliin. Hyökkäyspäässä tahtipuikkoa heiluttaa Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen kaltaisia kokeneita virtuooseja. Lisäksi Petteri Nummelin on istutettu hyökkääjän paikalle. Nummelin nakuttikin hyökkääjän tontilta puolivälierissä hyvät tehot 1+3=4. Kultakypärään tehot eivät aivan oikeuta, sillä puolustaja Kristian Tuohilampi teki tehot 2+2=4 ja saa kunnian kantaa ensimmäistä kertaa urallaan kultaista kypärää.

K-Vantaan Jani Kautto valittiin Mestiksen maaliskuun parhaaksi pelaajaksi. 27-vuotias maalivahti on ollut kovassa lyönnissä tiiviin lohipaitojen puolustuksen takana. K-Vantaalla on myös luukkua avaamassa rutinoitunut maalivahti Aaro Peltonen.

Hyökkäyspäästä K-Vantaalta löytyy nopeita ja taitavia pelaajia. Jokereista tutut nuoret Atte Mäkinen ja Frank Gymer ovat olleet pudotuspeleissä tehokkaita. Lisäksi ykkösnyrkin Julius Rantaeskola ja Toni Leinonen ovat koko sarjan vaarallisimpia syömähampaita.

Kristian Tuohilampi, TUTO Hockey:

Teillä alkoi vakuuttavasti 4-0-voitoilla Peliittoja vastaan pudotuspelit. Jäikö silti jotain parannettavaa?

”Kyllähän parannettavaa aina löytyy, mutta aika samalla tavalla kuitenkin jatketaan. Se oli hyvä ja tiivis sarja meiltä. Pääosin jatketaan hyvällä toimivalla sapluunalla eteenpäin.”

Minkälaisia ajatuksia K-Vantaa herättää?

”K-Vantaa on tällä kaudella pelannut hyvin. Tulee varmasti kova sarja. Emme kuitenkaan keskity liikaa siihen, vaan oma tekeminen on keskiössä tässä hommassa.”

Sinulle kertyi aika kivasti pisteitä ensimmäisellä kierroksella ja saat kantaa kultakypärää ensi matsissa ensimmäistä kertaa urallasi. Onko kultakypärä nyt loppukauden sinun päässäsi?

"Laitetaan se nyt ensimmäiseen otteluun päähän ja katsotaan mitä sitten tapahtuu. Ehkä se olisi ihan hyvä, jos se olisi minun päässä pitkään, niin varmaan meidän pistenikkareille jäisi sitä kautta enemmän tilaa. Voi kyllä olla, että joku näistä hyökkäyspään pelaajista sen aika nopeasti nappaa."

Jani Kautto, K-Vantaa:

Mistä hyvä kevätvireesi on löytynyt?

”Pelejä on kertynyt nyt enemmän, niin on tullut tietynlainen varmuus joka asiaan. Sieltä se on enimmäkseen löytynyt. En ole turhaan stressannut mitään turhia asioita, niin pelitkin ovat kulkeneet.”

Teillä on Aaro Peltosen kanssa tällä kaudella vastuu jakautunut aika tasan. Mitkä on teidän suurimmat eroavaisuudet?

”Suurin ero on varmaan siinä, että olen vähän teknisempi veskari kuin Aaro. Hän on enemmän semmoinen vanhan tyylin veskari. Minä olen tekninen ja Aaro korvaa sen tekniikan enemmän taistelulla. Olemme ihan pikkupojista asti olleet samoissa joukkueissa.”

Teillä alkoi pudotuspelit vakuuttavasti 4-0. Mitä ajatuksia TUTO herättää?

"Kova sarja tulossa. Meillä on aina ollut kovia matseja TUTOn kanssa. Heillä on laadukas joukkue, jossa on aika paljon konkareita, jotka ovat näitä pelejä jo pitkään pelanneet. Ei tule olemaan helppoa, vaan meidän pitää saada paras irti itsestämme voittaaksemme. Uskon kyllä siihen."

Ottelupäivät:

Ke 29.3. TUTO Hockey - K-Vantaa

Pe 31.3. K-Vantaa - TUTO Hockey

La 1.4. TUTO Hockey - K-Vantaa

Ma 3.4. K-Vantaa - TUTO Hockey

Ke 5.4. TUTO Hockey - K-Vantaa (tarvittaessa)

Pe 7.4. K-Vantaa - TUTO Hockey (tarvittaessa)

La 8.4. TUTO Hockey - K-Vantaa (tarvittaessa)

Kuvat: Toni Jaconelli

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next