Välierät: SaPKo - Espoo United

SaPKo (1.) - Espoo United (5.)

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

SaPKo – Espoo United 5-1

Espoo United – SaPKo 2-0

SaPKo – Espoo United 6-1

Espoo United  SaPKo 2-5

Runkosarjan voittanut SaPKo ja nousujohteisen kauden pelannut Espoo United kohtaavat toisensa Mestiksen välierissä. Runkosarjassa vakuuttanut SaPKo ei osoittanut pienimpiäkään hyytymisen merkkejä puolivälierissä KeuPaa vastaan, vaan eteni vakuuttavasti jatkoon voitoin 4-0. 

SaPKolla synkimmät pilvet ovat leijuneet sairasosaston päällä. Kauden ehdottomassa super-ketjussa Teemu Lepauksen ja Jonatan Tanuksen välissä vahvaa kahden suunnan peliä pelannut Joona Monto loukkaantui loppukaudeksi heti pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa. Monton paikan kentän sentterinä otti kapteeni Juuso Forsström, joka on ollut pudotuspeleissä loistava. Kova taistelija teki neljään puolivälieräotteluun tehot 2+5=7. Monton lisäksi myös Tanus joutui jättämään yhden kamppailun väliin terveyshuolien takia.

Espoo Unitedin alkukausi oli todella tahmea. Loppukaudesta Mestiksen tulokasjoukkue on kuitenkin ollut kovassa lyönnissä. Runkosarjassa se kiri itsensä lopulta sarjan häntäpäästä viidenneksi ja pudotuspeleissä se pudotti ensimmäisellä kierroksella Hermeksen 4-2. 

Unitedin suurin tuki ja turva löytyy tolppien välistä. Myös tappelukykyjään runkosarjassa väläytellyt Rasmus Tirronen kuuluu ehdottomasti sarjan parhaisiin maalivahteihin. Tirrosella oli mm. koko runkosarjan paras torjuntaprosentti. Tirrosen vireen täytyy jatkua SaPKon väkivahvojen ja taitavien hyökkääjien tulituksessa.

Jonatan Tanus, SaPKo:

Millä miettein kohti välieriä Espoo Unitedia vastaan?

”Ihan hyvillä mietteillä. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan.”

Minkälainen sarja teillä oli KeuPaa vastaan? Tarviiko mitään muuttaa jatkossa?

”Ei meidän tarvitse omaa tekemistä muuttaa. Tietenkin, kun vastustaja vaihtuu, niin on pieniä asioita joihin pitää kiinnittää huomiota. Lähtökohtaisesti omaa peliä pyritään pelaamaan. Uskon, että sillä pystymme voittamaan pelejä.”

Teillä vaihtui ketjussa sentteri, kun Joona Monto loukkaantui. Minkälainen pelaaja on ketjunne uusi sentteri Juuso Forsström?

”Forsström on kova työntekijä ja kova luistelija. ”Fopalla” on varmaan siksi C-kirjain rinnassa, kun hän ei anna missään kohtaan periksi. Hän osaa tehdä hyvin peliä siinä keskellä, niin ei ole mitään valittamista.”

Teillä on mennyt koko kauden ajan Teemu Lepauksen kanssa todella hyvin. Mikä on tehojenne salaisuus?

"Olemme tunteneet Teemun kanssa jo pitkään. Olemme pelanneet aiemmin rullakiekkoa yhdessä. Nyt kuitenkin vasta olemme pelanneet jäälläkin yhdessä. Varmaan ajattelemme peliä jotenkin samalla tavalla ja tiedämme aika hyvin missä toinen menee. Siitä se varmaan on lähtenyt."

Emil Oksanen, Espoo United:

Teillä oli tunteita herättänyt sarja Hermeksen kanssa, minkälainen sarja se oli pelata?

"Se oli hienoa. Kovia pelejä ja kaikki oli tiukkoja. Sellaista playoffs-lätkää mitä odotimmekin. Oli aika siistiä.”

Minkälaisin fiiliksin kohti välieriä SaPKoa vastaan?

"Eiköhän vastus kovene vielä. Samanlaisia tiukkoja pelejä, joissa voitot on pienistä asioista kiinni. Innolla odotan keskiviikkoa.”

Minkälainen kokemus on ollut ensimmäinen Mestis-kausi?

"Ensimmäinen kausi miesten mukana on ollut ihan hyvä ja opettavainen kokemus. Olen ollut tyytyväinen valintaani, etten lähtenyt jenkkeihin, vaan jäin tänne pelaamaan miesten kanssa. Tuntuu siltä, että olen kehittynyt hyvin."

Ottelupäivät:

Ke 29.3. SaPKo - Espoo United

Pe 31.3. Espoo United - SaPKo

La 1.4. SaPKo - Espoo United

Ma 3.4. Espoo United - SaPKo

Ke 5.4. SaPKo - Espoo United (tarvittaessa)

To 6.4. Espoo United - SaPKo (tarvittaessa)

La 8.4. SaPKo - Espoo United (tarvittaessa)

Kuvat: Toni Jaconelli

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next