IPK:n Niko Putkoselle kahden ottelun pelikielto

Mestiksen ksarintasarjassa pelaavan IPK:n 25-vuotias hyökkääjä Niko Putkonen on saanut kahden ottelun pelikiellon lauantain ottelun taklauksestaan.

IPK kaatoi vieraskaukalossa Ketterän numeroin 1-3 lauantaina pelatussa Mestiksen karsintasarjan ottelussa. IPK:n Niko Putkoselle tuomittiin 5+PR päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklattu pelaaja pystyi jatkamaan ottelua.

Kurinpitoryhmä määrää IPK:n Niko Putkoselle kahden ottelun pelikiellon säännön 124 perusteella. Putkonen kärsii rangaistuksensa ke 29.3. kotiottelussa Hokkia vastaan ja pe 31.3. vierasttelussa JYP-Akatemiaa vastaan.

SÄÄNTÖ 124 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot, paitsi tappeluun liittyvät.

Kohta i. Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Jokainen tahaton tai tahallinen suora osuma vastustajan pään tai kaulan alueelle tulee rangaista.

Perustelut:
- Putkonen suorittaa päähän kohdistuneen taklauksen.
- Taklaus tulee ns. kuolleesta kulmasta, jolloin taklattavalla pelaajalla ei ole mahdollisuutta suojautua taklaukselta.
- Putkonen tulee mielestäni tilanteeseen kolmantena pelaajana.
- Putkonen kohdistaa taklauksen vastustajan ylävartalon alueelle kasvattamalla itseään ennen kontaktia.
- Putkosen taklaus altistaa vastustajan tarpeettomalle loukkantumiselle.

Uskon pelaajan tarkoittaneen kontaktia vastustajan olkapäähän, eikä tähdännyt tarkoituksellisesti päähän, vaikka tallenteen mukaan myös niin tulkitseminen mahdollista olisikin. Putkosella ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa, eikä vastustajan pelaaja loukkaannu tilanteessa, vaan pystyi jatkamaan peliä.

Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next