Ketterän Samuli Vuokniemelle yhden ottelun pelikielto

Mestiksen karsintasarjassa pelaavan Imatran Ketterän 22-vuotiaalle hyökkääjälle Samuli Vuokniemelle on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Ketterä hävisi IPK:lle numeroin 1-3 lauantaina karsintasarjassa. Vuokniemelle tuomittiin ottelussa 5+PR päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vastustajan pelaaja loukkaantui tilanteessa.

Mestiksen kurinpitoryhmä määrää Samuli Vuokniemelle yhden ottelun pelikiellon tilanteesta säännön 124 perusteella. Vuokniemi kärsii pelikieltonsa 27.3. klo 18:30 pelattavassa ottelussa Ketterä - JYP-Akatemia.

SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot, paitsi tappeluun liittyvät. 

iii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus. 

Perustelut:
- Vuokniemi suorittaa päähän kohdistuneen taklauksen.
- Taklattava pelaaja loukkaantuu tilanteessa.

Vuokniemen taklaus ei ole likainen, enkä löydä taklauksesta vahingoittamistarkoitusta. Ikävä seuraus taklaukselle kuitenkin on vastustajan loukkaantuminen, jolloin säännön 124 (kohta iii) mukaan tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus. Lisärangaistukselle ei ole tarvetta.

Yt. Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next