Raimo Summaselle kahdeksan ottelun toimitsijakielto

Mestiksen kurinpitoryhmä on antanut päätöksenä koskien Espoo Unitedin valmentaja Raimo Summasen sanomisia keskiviikkoiltana pelatussa puolivälierien 5. ottelussa Hermes - Espoo United.

KURINPITOPÄÄTÖKSET KAUDELLA 2016-2017:
Raimo Summanen ottelussa Hermes – Espoo United, ke 22.3.2017.

Keskiviikkona pelatussa Mestiksen puolivälieräottelussa Espoo Unitedin valmennusryhmään kuuluva Raimo Summanen syyllistyi epäsopivaan käytökseen nimittelemällä Hermeksen päävalmentajaa Antti Karhulaa. Tapaus on käsitelty torstain aikana Mestiksen kurinpitoryhmässä, ja nyt kurinpitoryhmä on tehnyt päätöksen asiasta.

Kurinpitoryhmä määrää Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailusääntöjen perusteella Espoo Unitedille 4000 € sakon ja Raimo Summaselle kahdeksan ottelun toimitsijakiellon. Summanen kärsii toimitsijakieltonsa alkaen perjantaina 24.3.2017 pelattavasta ottelusta Espoo United – Hermes.

Tapauksen perustelut:
* Summasen kielenkäyttö eilisessä ottelussa oli täysin sopimatonta.
* Arvioimme ko. huutelun viiden ottelun mittaisen toimitsijakiellon arvoiseksi, jota Summasen aiempi kurinpitohistoria korottaa kolmella ottelulla yhteensä kahdeksaan otteluun.
* 4000 € sakko on Kilpailusääntöjen 10.5 kohdan perusteella maksimi, joka seuralle eli Espoo Unitedille tapauksesta voidaan määrätä.

Tapaus täyttää päivänselvästi kunnianloukkauksen määritelmän, mutta Mestiksen Kurinpitoryhmä ei ole se elin, joka asiaa siltä kannalta tutkittuna on kykenevä sitä arvioimaan.

Kurinpitoryhmässä on pyöreästi 2000 ottelun kokemus miesten sarjoista ja meillä on täysi ymmärrys siitä, että peleissä tunteet kuumenevat ja toisinaan kentällä tai aitiossa sanotaan asioita, joita siellä ei sanoa pitäisi. Tässä tapauksessa sanomiset ovat kuitenkin kaiken urheiluhengen vastaisia, jolloin tapausta ei voida katsoa läpi sormien.

Kurinpitoryhmän puolesta,
kurinpitäjä Pasi Järvinen

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next