Suomi-sarjan playoff-ennakointia päävalmentajien kommentein

Suomi-sarjan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona. Tässä artikkelissa joukkueiden päävalmentajat kertaavat runkosarjaa ja ennakoivat tulevia pudotuspelejä.

Ketterä-Titaanit

Ketterä

Kotipaikka: Imatra

Sijoitus runkosarjassa: 1.

Maaliero: 215-59

Paras pistemies: Jesse Juntheikki (31o, 20+49=69)

Päävalmentaja Jarno Mensonen:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Kyllähän runkosarja meni ihan suunnitellusti. Lähdimme ennen kaikkea kehittämään peliä, eikä niinkään hakemaan tulosta. Toki jokainen peli ja jokainen tilanne lähdetään voittamaan. Se ei poista sitä. Harjoittelemista ei höllätty minkään yksittäisen pelin takia, vaan koko ajan olemme treenanneet kovaa.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”Luotamme omaan juttuun. Runkosarja kertoo, että se toimii. Tarkoituksena ei ole lähteä muuttamaan mitään. Vastustaja on yritteliäs ja kova tekemään hommia. Lisäksi Titaanit on aika nuori joukkue.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Meillä on fokus ainoastaan Titaanit-peleissä.”

Titaanit

Kotipaikka: Kotka

Sijoitus runkosarjassa: 8.

Maaliero: 134-142

Paras pistemies: Aapo Lampinen (33o, 17+14=31)

Päävalmentaja Mika Piispanen:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Täytyy muistaa, että olimme nuorin ja kokemattomin joukkue sarjaan lähdettäessä. Syksyn opettelimme sarjan tavoille ja saimme asioita kuntoon. Loppu sujui nousujohteisesti, kuten kuntopuntarikin osoittaa. Pitää antaa joukkueelle arvosanaksi runkosarjasta kiitettävä.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”Pudotuspelit ovat aina eri pelejä kuin runkosarjapelit. Meillä ei ole minkäänlaisia paineita lähteä pelaamaan Ketterää vastaan. Meillä on vain voitettavaa. Ketterällä taas on ihan järkyttävät paineet. He ovat ilmoittaneet ääneen tavoitteen nousta Mestikseen. Me lähdemme tosi isona haastajana, mutta voimme lähteä ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pelaamaan. Kaiken laitamme likoon, että Ketterällä olisi mahdollisimman vaikeaa jokaisessa pelissä.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Pitää muistaa realiteetit. Olemme nuori ja kokematon joukkue vielä tähän sarjaan. Pääsymme pudotuspeleihin oli jo meiltä hieno suoritus, vaikka siihen ei moni edes uskonut. Pidemmällä aikavälillä, kun saamme uskottavuutta ja toimintamallia vietyä siihen suuntaan, jota olemme tällä kaudella tehneet, eli urheilullisuus edellä, niin voimme alkaa haaveilla Mestiksestä.”

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

Ketterä-Titaanit 12-0

Titaanit-Ketterä 2-8

Ketterä-Titaanit 8-1

Titaanit-Ketterä 4-7

 

JHT-KOOVEE

JHT

Kotipaikka: Kalajoki

Sijoitus runkosarjassa: 2.

Maaliero: 168-88

Päävalmentaja: Joni Petrell

Paras pistemies: Tomi Gronoff (36o, 14+31=45)

Päävalmentaja Joni Petrell:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Runkosarja meni ihan loistavasti. Kalajoki ei ole ennen ollut neljän joukossa, niin siihen nähdenkin meni todella hyvin. Meillä oli vain viisi ottelua runkosarjassa, joissa jäimme ilman pisteitä. Se on tosi kova saavutus. Emme ole rahalla koonneet joukkuetta, vaan olemme urheilullisesti hoitaneet hommat.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”KOOVEE herättää ristiriitaisia tunnelmia. Tiedän, että he yrittävät provosoida meitä vähän jopa pienillä törkeyksillä, kuten sunnuntaina nähtiin. Meidän täytyy olla henkisesti valmiita. Varmasti tulee kuuma sarja. Korvien väli täytyy olla kunnossa.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Ei se kyllä juurikaan haave ole. Olemme realisteja ja tiedämme, että meillä on aika pieni budjetti. Esimerkiksi Ketterään verrattuna budjettimme on noin kolmasosan pienempi. Jos pelillisesti sinne pääsemme, niin varmaan paikan otamme vastaan. En tykkää etukäteen huudella, että menemme Mestikseen. Tässä on ihan tarpeeksi tekemistä jo ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä. Jos karsintoihin asti päädytään, niin olen vakuuttunut, että pystymme antamaan haasteen Mestis-joukkueille.”

KOOVEE

Kotipaikka: Tampere

Sijoitus runkosarjassa: 7.

Maaliero: 158-140

Paras pistemies: Jimi Palanto (35o, 26+29=55)

Päävalmentaja Jyri Rantala:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Runkosarja oli aika vuoristorataa. Meillä oli pitkiä voittoputkia ja pitkiä tappioputkia. Tietynlainen tasaisuus puuttui monestakin syystä. Pitkässä juoksussa varmaan ansaitsimme tuon 7.sijan.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”JHT on hyvin valmennettu joukkue. Heidän pelejään ja tuloksiaan, kun katsoi, niin monta kertaa he nousivat takaa ohi. He päästävät vähän maaleja ja varsinkin kotonaan tosi vaikeasti voitettava joukkue. Tämä on iso haaste meille.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Kyllä meillä siihen mahdollisuus on jollain aikavälillä. Tätä kevättä ajatellen keskittyminen on vain JHT-sarjassa.”

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

JHT-KOOVEE 4-3 VL

KOOVEE-JHT 4-6

 

Pyry-Hunters

Pyry

Kotipaikka: Nokia

Sijoitus runkosarjassa: 3.

Maaliero: 199-112

Paras pistemies: Antti Hilden (36o, 27+51=78)

Päävalmentaja Sami Karppinen:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Runkosarja meni meillä vähän vaihtelevasti. Varsinkin alkukaudesta meillä oli paljon loukkaantumisia ja rosteri eli paljon. Emme päässeet alussa omalle tasolle, mutta loppua kohden näytti paremmalta.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”Hunters on taitava joukkue. Heillä on paljon pieniä ja taitavia pelaajia, kuten Joni Häppölä, joka oli viime kaudella meidän parhaita pistemiehiä. Tarvitsemme hyvää ja ehjää viisikkopelaamista, jotta pystymme vastustajan kaatamaan.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Mestis on meidän kohdalla varmaan ihan realistinen tavoite, jos saamme ryhmän pysymään terveenä. Lisäksi tunnetila täytyy saada oikeaksi. Meillä on kokenut joukkue, jossa monella on jo kokemusta Mestiksestä ja Liigasta. Suomi-sarjan taso on ollut niin laaja, että se ei varsinaisesti ole valmistanut Suomi-sarjan joukkueita Mestiksen karsintaan. Toivottavasti ne joukkueet, jotka karsintoihin pääsevät, ovat saaneet hyvät pudotuspelit alle ja pelinopeuden paremmaksi.”

Hunters

Kotipaikka: Porvoo

Sijoitus runkosarjassa: 6.

Maaliero: 158-123

Paras pistemies: Janne Nukarinen (34o, 20+23=43)

Päävalmentaja Tero Määttä:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Runkosarja oli vähän kaksijakoinen. Meillä oli tavoitteet kotiedussa, mutta sitä ei auta jäädä murehtimaan. Meillä oli loka-marraskuun vaihteessa vähän vaikeuksia, mutta toisaalta loppu oli meiltä hyvä. Viimeisestä kahdeksasta pelistä saimme seitsemän voittoa, niin se oli toiveita herättävä asia. Loppujen lopuksi runkosarjasijoituksella ei kuitenkaan ole niin suurta väliä, vaan pudotuspeleissä se tulos mitataan.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”Olemme miettineet jo vähän etukäteen, että mikä joukkue sieltä tulee. Pyryhän on aika kokenut ja meritoitunut ryhmä. Luulen, että meillä on muita apuja, joilla meidän pitää Pyry voittaa. Emme ole tällä kaudella Pyryä voittaneet, mutta meillä on vahva usko, että omalla jutullamme pystymme Pyryn päihittämään.”

Onko Mestis realistinen haave?

”On sitä joskus jossain lauseessa sivuttu, mutta meidän tapauksessa voi raha tulla vastaan. Toisaalta olen ehkä väärä ihminen kommentoimaan muita asioita, kuin urheilullisia asioita. Kyllä meillä organisaatiossa kuitenkin on sellainen ajatus, että unelmia ja tavoitteita pitää olla. Emme halua tyrmätä mitään. Siinähän on sekin hyvä puoli, että tämän sarjan voi voittaa, eikä silti Mestikseen ole pakko mennä.”

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

Pyry-Hunters 5-1

Hunters-Pyry 2-7

 

FPS-AIK

FPS

Kotipaikka: Forssa

Sijoitus runkosarjassa: 4.

Maaliero: 152-134

Paras pistemies: Jukka-Pekka Kurtelius (35o, 17+26=43)

Päävalmentaja Asko Rantanen:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Runkosarja meni meidän osalta hyvin. Asetetut tavoitteet saavutettiin. Runkosarja oli meiltä hyvä kaikin puolin.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”AIK on hyvä porukka. Kaksi kertaa ollaan pelattu tällä kaudella vastakkain ja molemmilla kerroilla oli tiukka vääntö. Erittäin hyvin liikkuva porukka siellä on vastassa.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Tämä on pitkä prosessi, jota viemme eteenpäin. Ei meidän parane yhtään haihatella eteenpäin. Minä hoidan pelillistä puolta ja toiset hoitavat muut hommat. Kaiken lyömme likoon kevääseen ja katsotaan mihin asti meidän rahkeet riittävät.”

AIK

Kotipaikka: Oulu (pelaa kotiottelunsa Limingassa)

Sijoitus runkosarjassa: 5.

Maaliero: 133-95

Paras pistemies: Mikko Tauriainen (36o, 13+24=37)

Päävalmentaja Teijo Raatesalmi:

Miten joukkueelta sujui runkosarja?

”Olemme tyytyväisiä runkosarjaan. Viimeiseen asti tappelimme kotiedusta. Pystyimme pelaamaan kohtuullisen tasaisesti läpi runkosarjan, vaikka loppuvaiheessa tuloksellisesti menikin vähän huonommin. Löysimme kuitenkin syyn sille ja pystyimme korjaamaan homman viimeisillä kierroksilla. Olemme tyytyväisiä viidenteen sijaan.”

Mitkä ajatukset tulevasta vastustajasta?

”Meillä oli pari hyvää kohtaamista FPS:n kanssa keskenään. FPS on nuori, nälkäinen ja energinen joukkue. Tarvitsemme kovia iltapuhteita, jotta voitot pystymme kairaamaan. Hyviä tapahtumia ja reilua peliä puolin ja toisin meillä oli kauden aikana forssalaisten kanssa.”

Onko Mestis realistinen haave?

”Viime keväänä asetimme kolmen vuoden projektin, jossa tavoitteena oli saada Ouluun Mestis-joukkue. Siitä olemme tällä hetkellä ensimmäistä vuotta tekemässä. Tänä vuonna olemme laittaneet urheilupuolta kuntoon. Menemme pienin askelin eteenpäin, jotta tavoite Mestis-joukkueesta Oulun seudulla täyttyisi. Nämä kaikki ovat arvokasta kokemusta pelaajille ja organisaatiolle. Kaikki tähtää siihen, että kun se päivä koittaa, jolloin Oulussa on Mestis-joukkue, niin joukkue on urheilullinen ja organisaatio on kunnossa. Sitä varten tätä hommaa tehdään.”

Keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa:

FPS-AIK 1-4

AIK-FPS 4-2

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next