SaPKon Kasper Elolle yhden ottelun pelikielto

Mestiksen kärjessä olevan SaPKon 22-vuotiaalle Kasper Elolle on annettu yhden ottelun pelikielto.

KURINPITOPÄÄTÖKSET KAUDELLA 2016-2017:
SaPKo – IPK 18.2.2017, Savonlinna

SaPKo-IPK-ottelun toisessa erässä SaPKon Kasper elolle tuomittiin 5+PR Päähän Kohdistuneesta Taklauksesta. Tallenteen, tilanteesta kirjoitettujen raporttien sekä Kurinpitoryhmässä käydyn keskustelun perusteella päädyin seuraavan:

Määrään SaPKo #23 Kasper Elolle yhden ottelun pelikiellon säännön 124 perusteella. Elo kärsii rangaistuksensa 22.2.2017 pelattavassa Hokki-SaPko-ottelussa.

SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

iii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Perustelut päätökselle:
Elo taklaa vastustajaa pään alueelle. Vastustaja loukkaantuu teon seurauksena. Elolla on mahdollisuus antaa tilanteessa kova puhdas vartalotaklaus, mutta Elo "kasvattaa" itseään tarpeettomasti juuri ennen kontaktia, jolloin suurin osa kontaktin voimasta osuu vastustajan ylävartalon ja pään alueelle.

Taklaus ei ole mielestäni erityisen likainen, enkä löydä tilanteesta tahallista vahingoittamistarkoitusta, joten yhtä ottelua pidempään pelikieltoon ei ole tarvetta. Kurinpitoryhmä on yhtä mieltä päätöksestä.

Yhteistyöterveisin:
Pasi Järvinen, kurinpitäjä.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next